Încă un preparat din seria, retete de post economice. Am auzit de rețeta asta în mod repetat, povestită de o colegă de serviciu, machedoancă ;) E nelipsită din meniul lor zilnic, dar bineînțeles cu adaos de brânză ;) De data asta, am vrut ceva de post, și, în urma provocării Weekend cu spor, Oana Durican cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/, ne-a propus și multe rețete delicioase de post, printre care am remarcat și mâncărica acesata. Așa că am cotrobăit prin congelator, am mai găsit un pachețel de ardei copți și dat drumul la butoane. Spor și poftă bună! Stefy, http://www.stefyharnicutza.ro/, inițiatoarea acestei provocări ;) mulțumesc pentru acest minunat proiect! ;) Gata cu vorba și hai la treabă!
Ardeii copți, tăiați fâșii, se stropesc cu oțet, pentru un gust mai aromat. Ceapa se curata, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine translucidă. Apoi se adaugă fâșiile de ardei, bulionul și cca. 400 ml apă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 1 minut, neacoperit. Se asezonează cu sare și piper, apoi se presară verdeață tocata mărunt și se oprește focul. Pentru a fi mai consistentă în zilele de post, se poate adăuga și orez în mâncărică.
Mâncărica se servește caldă sau rece, acompaniată de mămăligă sau pâine.
Spor și poftă bună!
1
În zilele de dulce, se pot adăuga cubulețe de brânză în mâncărica fierbinte ;)