Tocăniţă de viţel

de diaconta in Vita, 29 Apr 2015 | 7414 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult carnea de viţel şi o prefer cărnii de porc sau de pui.
De data aceasta am avut un muşchiuleţ de viţel foarte fraged,care s-a gătit destul de repede.
Eu l-am gătit după reţeta mamei mele,o reţetă delicioasă.
Nouă, ardelenilor ne plac mâncărurile gustoase,chiar dacă au mai multe calorii.
Noi am servit-o cu piure de cartofi şi murături asortate.Un deliciu a fost!

 

INGREDIENTE

  • 800 g muşchiuleţ de viţel
  • 2 -3 buc.ceapa uscata(eu am folosit 2 buc.foarte mari)
  • 2 morcovi
  • Ardei iute uscat
  • Condiment barbeque pentru pui
  • Sare
  • Ulei
  • Boia iute de ardei
  • piper
  • Condiment Hot & Spicy
  • Un căţel de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • O lingura smântâna
  • Marar si patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de viţel:

Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui.

Am lasat carnea la frigider peste noapte.

Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit în ulei.

Am folosit multa ceapa pentru ca,eu cred ca ceapa si morcovul da acel gust bun acestui preparat.

Dupa ce ceapa si morcovul s-au înmuiat puţin,am pus boia iute si carnea.

Am mai prajit putin apoi am pus ardeiul iute,putina sare,piper si condimentul Hot&Spicy.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat usturoiul tocat si sucul de rosii.

La final am pus o lingura de smântâna si verdeata.

Pentru ca ceapa si morcovul dau un gust dulce,am compensat cu ardei iute si piper.

Simplu si foarte bun!

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu organe de vitel