Cum sâmbăta merg de regulă la piaţă, iar acum se găsesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfârşit de săptămână nu putea fi altfel decât unul răcoros şi cu multe fructe.
Nu m-am zgârcit deloc la fructe şi am folosit vişine,afine,zmeură şi coacăze roşii.
Cu această ocazie am pus la păstrare ,la congelator multe fructe,vişinele urmează să le pun în borcane,ca în fiecare an.
Ingrediente blat:
Ingrediente crema:
Ingrediente glazura:
Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar.
An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza.
Am separat galbenusurile de albusul oualor.
Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat câte un galbenus,mixând bine dupa fiecare.
Am adaugat apoi grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt.
Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.
Peste crema de unt am pus brânza amestecând cu o paleta, iar apoi am încorporat usor spuma de albusuri.
Am pus compozitia într-o tava de 33x25 cm tapetata cu hârtie de copt.
Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.
Am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit crema.
Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pâna ce amestecul a scazut si s-a îngrosat.
Cu zaharul gelifiant dureaza doar câteva minute, daca folositi zahar normal, va dura ceva mai mult.
Am lasat sa se raceasca.
Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi, apoi am încorporat-o în sosul de fructe.
Am lasat-o putin la frigider sa se întareasca.
Am taiat blatul în doua pe lungime, am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.
Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.
Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o.
Poftă bună !!!