Un aluat pufos cu umplutură de nucă,ce poate fi mai bun într-o zi mohorâtă?
Se pregătesc rapid şi dispar la fel de rapid.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia.
Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut.
Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.
Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.
Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.
Am întins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.
Am taiat foaia în doua si am rulat obtinând doua rulouri.
Fiecare rulou l-am taiat în bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi în tava pe care am pus hârtie de copt.
I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca ,cât am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti.
Poftă bună !!!!