Pentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp.
Prilej tocmai bun sa testez Green Sugar,primit în dar la concursul Timeei şi Crème au Mascarpone Sublime,primită în coşul cu produse de la Iepuraş Bucătăraş.
Zmeură mai aveam la congelator şi trebuia s-o folosesc.
Aşa cum spuneam,am folosit Green Sugar,un îndulcitor 100% natural,cu 0 calorii şi 0 indice glicemic.Green Sugar este obţinut din extract de Stevia rebaudiana şi eritritol (obţinut din porumb),deci este un dulce natural,care nu schimbă gustul preparatelor şi poate fi folosit inclusiv în preparatele care presupun preparare termică.
Pentru că nu fermentează,este indicat chiar şi persoanelor care suferă de diabet.
Mie mi-a placut foarte mult gustul,dar pentru că nu ştiam care este echivalentul,am înlocuit 1 lingura de zahăr cu o lingură de Green Sugar.
Mi s-a părut puţin prea dulce,aşa că data viitoare ,voi mai reduce cantitatea.
Ingrediente foaie ruladă:
Ingrediente sos de zmeura:
Ingrediente crema:
Pentru decor am folosit câţiva capşuni şi beţişoare de ciocolata cu 62% cacao.
Am pregatit mai întâi foaia de rulada.
Am separat galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei.
Zaharul l-am umezit cu apa,am pus si zeama de lamâie si am pus sa fiarba.Am obtinut un sirop destul de gros.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Când deja au facut „ţepi”, am pus siropul fierbinte câte puţin.
Peste spuma de albusuri,am pus galbenusurile si am amestecat usor cu un tel.
Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în compozitia de oua,tot cu telul,cu miscari de rasturnare,având grija sa nu se lase spuma.
Am tapetat tava mare a aragazului (33x33 cm) cu hârtie de copt si am pus compozitia, niveland-o.
Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Dupa acest timp,am scos tava, am pus deasupra o alta hârtie de copt, am rasturnat-o pe aceasta si dupa ce am desprins hârtia pe care s-a copt, am rulat foaia împreuna cu hârtia de copt.
Deaorece blatul era fierbinte, hârtia s-a umezit putin,tocmai bine ca foaia sa se ruleze usor.
Zmeura am lasat-o sa se dezghete,apoi am amestecat-o cu Green Sugar.
Am pus-o putin pe foc cat sa lase sirop,apoi am trecut-o printr-o sita deasa ca sa elimin semintele.
Am amestecat cu o lingura de amidon si am pus iar pe foc pâna s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca.
Am mixat Crema cu mascarpone cu o lingura de Green Sugar,desi as fi putut sa nu adaug deloc.Pentru noi era suficient de dulce.
Am desfacut foaia de rulada,am pus deasupra sos de zmeura si apoi crema de mascarpone.
Am rulat la loc.
Eu am taiat-o în doua ca sa încapa pe doua tavi mai mici.
Am ornat cu restul de crema,am pus betisoare de ciocolata si câţiva capsuni.
Asa cum am spus, timpul de preparare nu a fost prea lung.
Simplu dar foarte bun.
Poftă bună !!!