Budincă de tapioca cu căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4578 vizualizari

 

Pentru acest week-end am ales un desert deosebit de gustos,dar în acelaşi timp foarte sănătos.Tocmai de aceea ingredientele principale au fost Tapioca,Green Sugar,lapte de cocos şi căpşunele.
Deci,fără gluten iar zahărul fiind doar cel conţinut de căpşune.
De ceva vreme mă tenta să încerc un desert cu Tapioca,îmi plăcea foarte mult impactul vizual pe care-l aveau acele perluţe drăgălaşe.Acum că am pregătit acest desert,mi-am dat seama de gustul său minunat,gust care m-a dus cu gândul în copilărie, când mama ne pregătea minunatul orez cu lapte.
Despre beneficiile Green Sugar,v-am povestit şi aici : http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/05/rulada-cu-zmeura-si-crema-de-mascarpone.html
Despre Tapioca,m-am informat abia acum,aşa că am realizat că a fost o alegere potrivită.
Tapioca se obţine din partea fibroasă a rădăcinii de casava(yucca sau manioc cum i se mai spune),plantă ce poate atinge până la 3 metri înălţime.
Principalul furnizor de tapioca este Thailanda,chiar dacă denumirea i-a fost dată de indienii din Brazilia şi cultivarea acesteia s-a răspândit peste tot în lume.
Tapioca o găsim sub formă de făina,perle sau fulgi şi este foarte hrănitoare.
Exista si Black tapioca,care se foloseste îndeosebi pentru ceai,obţinându-se acel „bubble tea”.
Ca să vă faceţi o idee,am să vă spun că 100 g tapioca conţine 351 calorii, 0 proteine,deci consumul de tapioca este foarte potrivit dacă vrem să avem energie dar şi senzaţia de saţietate.Chiar dacă nu conţine proteine şi are puţine vitamine,este o sursă sănătoasă de carbohidraţi şi nu conţine gluten.
Vom găsi în tapioca omega 3,omega 6,fibre dietetice,acid folic,fier,calciu,potasiu,zinc si magneziu.
Să vă spun acum şi despre gustul pe care mi l-a lăsat acest desert simplu dar totuşi sofisticat ca şi combinaţie de arome.Am avut o senzaţie foarte plăcută când perluţele de tapioca se spărgeau pe cerul gurii,o explozie de arome,vanilat,răcoros de la laptele de cocos şi împrumutând aroma inconfundabilă a fructelor.Pot doar să-mi închipui ce nebunie ar fi combinată cu zmeură.
Faptul că am putut savura acest desert fără nici o remuşcare,este încă un punct în favoarea lui.

 

INGREDIENTE

Ingrediente budinca:

  • 175 g perle de tapioca
  • Aproximativ 700 ml apa rece
  • 500 ml lapte de cocos
  • 9 g Green Sugar ( 1 lingura)
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • sare

Ingrediente jeleu căpşuni:

  • 300 g căpşune
  • 18 g Green Sugar
  • 10 g gelatina (1 pliculet)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de tapioca cu căpşuni:

Prima data am pregatit jeleul de capşune.

Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.

Capsunele le-am amestecat cu Green Sugar,am lasat  pâna s-a format putin sirop,le-am pus pe foc sa dea un clocot,apoi le-am pasat cu blenderul.

Am incalzit iar amestecul si am pus gelatina.

Am  amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Am jeleu în câteva cupe,restul l-am lasat  deoparte si am pregatit budinca.

Am pus perlele de tapioca în apa rece si le-am spalat.

Le-am scurs apoi le-am  pus iar la hidratat  în apa rece ,pentru o ora.

La o „masura” de tapioca,am pus trei masuri de apa.

Dupa o ora,am pus vasul pe foc si am fiert,amestecând cu o paleta ca sa nu se lege de fundul cratitei dar cu grija ca sa nu spargem perlutele de tapioca.

Am pus putina sare.

Dupa ce a  început sa fiarba,am lasat cam 5 minute si am luat de pe foc.

Compozitia va deveni gelatinoasa, foarte vâscoasa si va creste foarte mult în volum.

Am pus compozitia într-o sita deasa (eu am avut doar o sita mica,deci a durat ceva mai mult),am lasat sa curga apa rece pâna când în sita au ramas doar perluţele si am îndepartat acea gelatina.

In alt vas am pus laptele de cocos împreuna cu Green Sugar si vanilia,apoi am pus tapioca si am amestecat.

Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat  iarasi sa fiarba,de data aceasta pâna când perluţele  s-au conturat frumos si au devenit translucide.

Asta înseamna ca sunt fierte.

In tot acest timp am amestecat cu paleta.

Am lasat budinca sa se racoreasca,apoi am pus-o  în cupe peste jeleul de căpşuni.

Am mai pus deasupra jeleul ramas.

Am lasat la frigider câteva ore sa se raceasca foarte bine.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de tapioca cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

26.06.2015, 23:10

Gicuta,cred c-o sa-ti placa daca o incerci

RuxyRux 1

06.10.2015, 21:50

Un desert minunat!

diaconta 1

07.10.2015, 09:24

Sa stii Ruxy,simplu,gustos si sanatos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)