O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă. Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie, am redus doar cantitatea de zahăr. Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză. Nouă ne-au plăcut foarte mult.
Foi:
Umplutura:
Foi: Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un aluat elastic, destul de tare ca sa putem întinde foile.
Eu am folosit 750 g de faina, dar s-ar putea sa fie nevoie de mai putina sau sa mai adaugati. Aceasta depinde mult de restul ingredientelor, precum si de tipul fainii folosite.
Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru jumatate de ora. Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii. Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.
Pentru a lucra mai usor, eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii, întind foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care o coc. Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta într-o alta tava si le las la racit.
Umplutura: Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar. Când a început sa fiarba am pus grisul în ploaie, amestecând cu un tel. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa, deoarece se va îngrosa dupa ce se raceste. L-am lasat la racit. Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar, smântâna, vanilia si coaja de lamâie. Apoi am încorporat si grisul racit.
Dupa ce foile s-au racit, am montat prajitura alterand foile si crema si le-am lasat la frigider peste noapte, astfel foile se vor înmuia foarte bine.
Am pudrat la final cu zahar.
Poftă bună!
1
tava 38x25cm