publicat la 10.11.2024
publicat la 10.10.2024
publicat la 10.10.2024
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Prăjitură cu mere și crustă crocantă
Cum se prepara Prăjitura cu mere și crustă crocantă Batem ouale, curatam si taiem in cubulete merele, pastrand coaja. Amestecam ingredientele lichide in ordinea in care sunt enumerate, adaugam faina, praful de copt si in final merele. Turnam compozitia intr-o tava mai adanca,...
Tiramisú cu lămâie și limoncello
Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello: Pentru siropul de lamaie, fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. Scoateti coaja pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. Continuati sa fierbeti siropul pana...
Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie
Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie E de preferat să căutam biscuiţi simpli, uscaţi, şi fără arome străine. De asemenea, e bine să avem un praf de cacao de bună calitate.Mărunţim biscuiţii, o parte îi radem, o parte îi sfărâmăm doar. 1-2 linguri din...
Tarta suedeza cu afine
Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă....
Cupcake de ciocolata si caramel
Se încălzește cuptorul la 180˚. Se topește ciocolata la cuptorul cu microunde. Se amestecă untul cu 50 grame de zahar , se încorporează ciocolata și gălbenușurile. Separat...
Mousse cu ciocolata alba
Ciocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă. Separat se bate frisca si se amesecă, cu grijă, cu galbenușul. Se toarnă apoi incet peste...
Gogosi sau pancove
, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna....
Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua
Preparare Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea...
Prajitura mallorcheza cu migdale
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate. Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam...
Chec cu lamaie
Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie. Eu am folosit 2 lamai mai...
Tort Rudolf cu aroma de turta dulce
Avem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece. Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un...
Tort de lamaie si Lemon curd
Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile. Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja...
Tort de ciocolata cu afine
Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html Am pregatit blatul conform retetei, am uns si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am...
Panna cotta
Fierbem frisca nebatuta cu zahar si vanilie, adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si omogenizeaza totul. . Umezim niste forme sau cescute, turnam compozitia, dam la rece sa se intareasca. cand vrem sa servim, peste vreo 2-3 ore, Introducem formele in apa fierbinte, ca sa se...
Clatite cu crema de branza la cuptor
Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem frisca, inmuiem stafidele intr-un pic de rom, amestecam galbenusurile cu zahar, mondamin, branza,...
Minciuni
Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem fasii de aluat pe care le crestam la mijloc. Trecem un capat de aluat prin acea crestatura. Obtinem astfel forma dorita. Incingem...
Gelee de soc
După ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea florilor din vecinătatea arterelor foarte circulate, spre a nu ingera noxe o dată cu deliciosul...
Tort de lemon curd si capsune
Pentru lemon curd: Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul...
Briose de rubarba si capsuni
Radem martipanul sau il maruntim cum stim, il frecam cu zahar, unt, cele 3 oua, adaugam un praf de sare. Separat amestecam grisul cu faina si cu praful de copt, unim cele doua componente, adaugam fructele cu grija, pregatim formele de muffins, le ungem, le presaram cu faina. Ar trebui sa va iasa...
Briose de capsuni
Spalam capsunele le curatam si le taiem marunt. Amestecam intr-un bol faina, fulgii de ovaz si praful de copt, iar in alt bol frecam zaharul spuma cu untul, adaugam galbenusele, batem separat albusul spuma, si in final unim aceste componente, avand grija sa nu se zdrobeasca prea tare spuma....
Tarta de capsune
Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte...
Mousse au chocolat
Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul. Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam...
Briose cu afine si ciocolata
Am batut intr-un bol zaharul si zaharul vanilat cu ouale, am adaugat apoi uleiul, laptele batut si am omogenizat. In alt bol am amestecat faina cu praful de copt si am unit apoi cele doua componente. Am adaugat afinele. Eu am avut proaspete, dar se pot folosi si congelate, apoi...
Gogosi sau pancove
Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate...
Muffins cu Müsli
Iată cum am procedat : Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, pregătim forma de muffins ungând fiecare adâncitură cu ulei sau un pic de unt. Eu am avut niște forme de hârtie, pe care le-am așezat în fiecare lăcaș. Amestecăm componentele uscate...
Palmeritas rapide
Am presarat pe suprafata de lucru o lingura de zahar tos nu prea fin. Puteti folosi si zahar brun. am plasat apoi o foaie de aluat foietaj cam 25 /15 cm, pe care am intins-o un pic cu sucitorul, atat cat sa se lipeasca zaharul. Am presarat si pe suprafata aluatului o lingura de zahar si am rulat...
Clatite cu branza dulce la cuptor
Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva...
Melci cu umplutura de migdale
Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam...
Tort de fructe pentru sezonul rece
Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un...
Desert de iarna
Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana. Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate. Amestecam...