Desert de iarna

de danakarin in Dulciuri, 9 Ian 2013 | 2991 vizualizari

 

L-am numit asa pentru ca iarna este de fapt sezonul citricelor la noi, chiar daca le gasim tot anul. Reteta o am de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava.

 

INGREDIENTE

  • Fructe de grapefruit
  • sau pomello
  • un paharel de 100 ml de lichior de portocale
  • un pahar de smantana pentru frisca
  • 100 g de migdale taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de iarna:

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana.

Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate.

Amestecam intr-un bol fructele cu sucul lor si lichiorul de portocale. Daca facem acest desert pentru copii putem fierbe sucul cu un pic de apa si zahar. Lasam sa se marineze la rece cam o ora, timp in care batem frisca si o indulcim dupa gust. Prajim migdalele intr-o tigaie antiadeziva, fara grasime, le lasam sa se raceasca. Punem fructele in cupe, ornam cu frisca si migdale. Gata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

danakarin 1

09.01.2013, 15:41

Ma bucur cava place! Multzumesc pentru aprecieri!

Teo 1

09.01.2013, 21:56

arata bine !

danakarin 1

10.01.2013, 00:35




COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe la cupa - Reteta nr. 150!