I-am zis asa pentru ca fructele si mirodeniile folosite se potrivesc sezonulul in care suntem. Ma refer mai ales la combinatia dintre migdale, mere si scortisora care mir mi se pare ca se potriveste bine iarna.
Putem folosi diferite fructe, fie proaspete fie din compot. Mie imi place indeosebi cu prune .
De data asta am combinat prunele din compot cu mere.
Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un aluat omogen, de consistenta unui aluat de chec. Ungem si infainam o forma de tort de 26 de cm, turnam compozitia, si asezam la suprafata, in straturi concentrice merele si jumatatile de prune. Intr-un castronel amestecam fulgii de migdale cu zaharul praf si cu scortisoara si ii persaram apoi peste tort. Dam la cuptor pentru aproximativ o ora.incercam daca este copt cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in forma, apoi detasam inelul si savuram prajitura!