danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE129
PRIETENI75
Retete

Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam. Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand,...

Käsespätzle sau galuscute cu branza

In Paste la 8 Feb 2012

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp punem 2-3 litri de apa la fiert. Trecem aluatul prin sita , deasupa oalei cu apa clocotita, si fierbem...

Tocanita de cerb cu sos de vin, ciocolata si merisoare.

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2012

Carnea se spala, se zvanta, se curata de pielite si se taia cubulete. Incalzim intr-o tigaie  o lingura de ulei, adaugam carnea, o prajim pe toate partile, o scoatem si in zeama lasata, adaugam un pic de vin, dam 2 clocote si punem deoparte lichidul acesta pentru sos. Separat, calim in...

Tort cu visine (2)

In Torturi la 20 Ian 2012

Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul. Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat...

Supa de conopida - Reteta gustoasa imbogatita cu smantana

In Supe la 13 Ian 2012

Cum se prepara Supa de conopida - Reteta gustoasa imbogatita cu smantana Am curatat si taiat zarzavatul marunt, iar conopida am desfacut-o in buchete, si pentru ca era foarte compacta si acestea le-am taiat in felii. Am infierbantat 1 lingura de ulei intr-o oala si am dinstuit zarzavaturile cu...

Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

In Vita la 11 Ian 2012

Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi le  ţinem la cald, în cuptor, la 60-70 de grade, până facem sosul. În...

Supa de varza acra si carnati

In Supe la 6 Ian 2012

Am curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am adaugat carnatii, apoi zarzavaturile, am amestecat de cateva ori si am turnat peste varza acra cu zeama...

Somon cu Skagenröra si cartofi natur

In Somon la 6 Ian 2012

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat. De data asta l-am servit langa peste proaspat. Am...

Serviettenknödel- Galuste de paine in servet

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim nitel in unt, pina sa se inmoaie si sa fie usor galbuie. La covrigii inmuiati, adaugam ceapa,...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 4 Ian 2012

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute,  galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am...

Varza a la Cluj

In Porc la 18 Dec 2011

Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc  pana carnea si-a schimbat...

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

In Prajituri la 16 Dec 2011

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2011

Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un...

Fursecuri cu nuca

In Prajituri la 11 Dec 2011

 Amestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat  pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri  si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca sa obtinem un aluat omogen. Cu un cornet, sau cu lingurita punem gramajoare in tava, pe hartie de...

Antipasti mix

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal...

Fursecuri "Linzer Augen"

In Prajituri la 5 Dec 2011

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi,...

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor,...

Stelute cu Nougat ( Nougattaller)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Framantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt. intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade. Intre timp topim nougat, si dupa ce s-au racit la ungem, le lipim cate 2, si le decoram cu glazura....

Fulgi de nea (Schneeflocken)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Amestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de distanta intre ele si le aplatizam usor cu furculita. Se formeaza astfel santzuletzele care se vad in...

Cornulete de vanilie

In Prajituri la 5 Dec 2011

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

Cornete

In Prajituri la 27 Noi 2011

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam...

Paine mixta cu faina de grau si de malai

In Piine la 25 Noi 2011

Am pus ingredientele in ordinea prescrisa, inlocuind grisul din reteta initiala cu malai si am verificat dupa un timp consistenta aluatului. Inainte de faza de dospire, dupa terminarea framantatului,  am scos cutitul cu mana infainata, ca piinea sa fie intreaga, fara gaura lasata de...

Cornulete de martipan

In Prajituri la 20 Noi 2011

Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in forma de cornulete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am presarat cu fulgi de migdale si...

Praz cu masline

In Mancaruri de post la 19 Noi 2011

Curatam si taiem feliute partea alba a prazului dupa care il oparim cu apa clocotita. Strecuram bucatile de praz si le calim in ulei pina capata un pic de culoare. Intr-o alta cratita prajim faina fara ulei pina devine usor galbuie , dar nu se arde, adaugam pasta de rosii si cam 200 ml de apa,...

Papara cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2011

Am curatat zarzavaturile (ceapa, prazul si ardeiul) , le-am taiat feliute si le-am lasat sa se caleasca intr-o tigaie antiadeziva unsa cu putin ulei. Am adaugat rosiile si, fara sa astept prea mult, pentru ca rosiile sa ramana mai dergaba crude, am pus ouale batute. Cat de mult sa se...

Supa de rosii din pasta de rosii

In Supe la 14 Noi 2011

Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi. In paralel am amestecat pasta de rosii cu 2 lingurite de germeni de ovaz solubili (Haferkleie)  daca nu aveti,...

Cas de gutui

In Dulciuri la 10 Noi 2011

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa aprox. 30 de minute, se scot din sucul in care au fiert, retinind 2-3 linguri de suc, se curata...

Pastrav pe pat de legume

In Pastrav la 6 Noi 2011

Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si  coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece. Am...

Aperitiv cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Curatam si spalam ceapa verde, o taiem in feliute subtiri.La fel si ardeiul. Avem grija sa indepartam semintele si nervurile. Pregatim umplutura, amestecind brinza cu ceapa, o lingurita de zeama de lamiie, sare si piper dupa gust. Intr-un vas punem la fiert un pic de apa cu sare si dam...

Clatite cu somon si crema de brinza

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Amestecam hreanul in smintina  cu brinza si adaugam sare , piper si un pic de boia dupa gust. mie personal nu prea imi place iute... Aranjam cite 2 clatite pe farfurie, si pe linga cite o feliuta de somon si o lingura din compozitia de brinza cu hrean. Garnisim cu fire de arpagic...

Afisate 91 - 120 din 129 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]