Varza a la Cluj

de danakarin in Porc, 18 Dec 2011 | 5424 vizualizari

 

Azi am avut pofta de ceva "clasic " si desi am mari retineri in a posta retete cunoscute de fapt de toata lumea, va prezint totusi varianta mea ....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de varza acra taiata fideluta
  • 500 g de carne macinata de porc si vita amestecat
  • o ceasca de orez
  • piper
  • o lingurita de pasta de boia dulce
  • o lingurita de oregano uscat
  • citeva fire de cimbru proaspat
  • 1/2 lingurita de praf de chimion
  • 250 ml de lapte
  • o ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • smantana dupa gust, la servit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc  pana carnea si-a schimbat culoarea si a devenit zgrunturoasa. Intr-un alt vas am pus orezul la fiert, la o cana de orez 3 cani de apa , si am fiert pana s-a consumat toata apa, atunci si orezul e moale.

Am uns o tava cu ulei, si am cladit budinca de varza alternand straturile de varza, orez ,carne. Ultimul strat a fost de varza. Am turnat peste 250 d e ml de lapte, cat sa acopere bine, si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, pana tot laptele s-a absorbit.

La servit se poate pune smantina, dar e buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

mentasirozmarin 1

19.12.2011, 19:50

aaahhhh, asta e specialitatea mamei mele, insa la vizita asta a scapat

daaaar: ca tot romanu' - care cara prin strainatate diverse lucruri - mi-am adus varza acra de acasa, si tare ma tem ca tocmai i-am gasit intrebuintare ))))))

danakarin 1

19.12.2011, 21:59

Bine ca nu te-au prins cu ea in avion

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata