Azi am avut pofta de ceva "clasic " si desi am mari retineri in a posta retete cunoscute de fapt de toata lumea, va prezint totusi varianta mea ....
Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc pana carnea si-a schimbat culoarea si a devenit zgrunturoasa. Intr-un alt vas am pus orezul la fiert, la o cana de orez 3 cani de apa , si am fiert pana s-a consumat toata apa, atunci si orezul e moale.
Am uns o tava cu ulei, si am cladit budinca de varza alternand straturile de varza, orez ,carne. Ultimul strat a fost de varza. Am turnat peste 250 d e ml de lapte, cat sa acopere bine, si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, pana tot laptele s-a absorbit.
La servit se poate pune smantina, dar e buna si fara.