Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie mai adaugati un pic de faina sa nu se lipeasca de miini...
l-am pus o ora la cald sa dospeasca....
Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim pe toate partile intr-o lingurita de ulei de masline, le pastram...
Alegem dovlecei fragezi si tineri pe care ii curatam si ii taiem cubulete.
intr-o tigae antiadeziva topim untul si adaugam dovleceii pe care ii lasam sa se inmoaie , mestecind din cind in cind. Sunt gata cind a scazut sucul complet, si unii incep sa prinda usor o culoare, fara sa se prajeasca....
Spalam cartofii si ii punem intregi is cu coaja la copt pe o folie de aluminiu sau o hirtie de copt unsa cu ulei.
Intre timp pregatim sosul frecind brinza cu smintina, sare, piper, si adaugind la sf.1-2 linguri de partunjel, marar, un pic de usturoi totul tocat marunt.
Cartofii gata copti...
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se dinstuie totul la foc mic citeva minute, avind grija sa nu se prinda. Adaugam cam 1 l de apa sau supa...
Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure.
Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul, alunele, ciocolata rasa si la sfirsit...
Spalam lamiile, le taiem in 2 si stoarcem zeama pe care o punem deopatre.
Pulpa si cojile de lamiie ramasa se taie in 2 si se fierb incet in apa timp de 10 min, dupa cere il lasam sa se extraga inca 10 min. Cind s-a racit sufficient sa poata fi baut fara efort adaugam zeama de lamiie.
Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor, restul de lapte, oul, restul...
Parizerul se taie fideluta, ceapa se taie pestisori. si castravetii felii.
Se pregateste sosul din ulei, mustar, otet, sare piper zahar si se toarna peste ingredientele susmentionate.
salata se presara cu ceapa marunta verde si se lasa la rece pentru cel putin jumatate de ora.
...
Cuib de viespi
Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie mai adaugati un pic de faina sa nu se lipeasca de miini... l-am pus o ora la cald sa dospeasca....
Rulada de vitel cu sunca de Parma si legume de sezon
Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim pe toate partile intr-o lingurita de ulei de masline, le pastram...
Sote de dovlecei a la Ionela
Alegem dovlecei fragezi si tineri pe care ii curatam si ii taiem cubulete. intr-o tigae antiadeziva topim untul si adaugam dovleceii pe care ii lasam sa se inmoaie , mestecind din cind in cind. Sunt gata cind a scazut sucul complet, si unii incep sa prinda usor o culoare, fara sa se prajeasca....
Cartofi copti in cuptor cu umplutura de brinza, smintina si verdeturi
Spalam cartofii si ii punem intregi is cu coaja la copt pe o folie de aluminiu sau o hirtie de copt unsa cu ulei. Intre timp pregatim sosul frecind brinza cu smintina, sare, piper, si adaugind la sf.1-2 linguri de partunjel, marar, un pic de usturoi totul tocat marunt. Cartofii gata copti...
Supa crema de dovleac de copt
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se dinstuie totul la foc mic citeva minute, avind grija sa nu se prinda. Adaugam cam 1 l de apa sau supa...
Prajitura de ciocolata cu portocale
Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot, pina la consistenta unui piure. Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul, alunele, ciocolata rasa si la sfirsit...
Ceai minune de lamiie
Spalam lamiile, le taiem in 2 si stoarcem zeama pe care o punem deopatre. Pulpa si cojile de lamiie ramasa se taie in 2 si se fierb incet in apa timp de 10 min, dupa cere il lasam sa se extraga inca 10 min. Cind s-a racit sufficient sa poata fi baut fara efort adaugam zeama de lamiie.
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)
Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor, restul de lapte, oul, restul...
Salata bavareza de parizer si castraveti murati.
Parizerul se taie fideluta, ceapa se taie pestisori. si castravetii felii. Se pregateste sosul din ulei, mustar, otet, sare piper zahar si se toarna peste ingredientele susmentionate. salata se presara cu ceapa marunta verde si se lasa la rece pentru cel putin jumatate de ora. ...