Reteta o am de pe ambalajul pachetului de martipan-dr Oetker. V-as oferi cu placere dar nu mai am. Au venit copii si au ras tot !
Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene.
Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in forma de cornulete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am presarat cu fulgi de migdale si le-am copt la 180 de grade la cuptor 15 minute. E le-am chiar prajit nitel cam tare....
Le-am lasat sa se raceasca si apoi, dupa ce am topit glazura de ciocolata, am inmuiat un colt de cornulet in glazura si le-am pus la uscat pe un suport metalic.
Este o reteta extrem de simpla si rezultatul este peste asteptari.
1
udati mereu miinile cu apa, in felul acesta puteti forma masa de martipan fara sa vi se lipeasca de miini.