Lapte de pasare

de danakarin in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 4232 vizualizari

 

In toata perioada Sarbatorilor am facut tot felul de "bunatati" pe care nu am avut insa timp sa le postez, imi scot parleala acuma....sa vedem daca o sa va placa...dulcele copilarie...
Nu cred sa fie copil care sa nu fi intrebat: dar chiar ai muls o pasare...??

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 0 lingura de amindon
  • un baton de vanilie
  • 1 l de lapte
  • un pic de rom
  • fulgi de migdale si de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute,  galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am scos cu o strecuratoare in vasul de sticla care l-am pregatit pentru "produsul final".

Am amestecat galbenusurile cu zahar, pina la o consistenta spumoasa si pana si-au dublat volumul, am adaugat amidonul si am turnat compozitia in laptele cu vanilie in care initial am fiert galustele de albus. Am amestecat pe foc foarte mic, pana crema s-a ingrosat ca o smantana, apoi am turnat-o  cu grija in vasul cu galuste de albus si am aromatizat cu un pic de rom. Am lasat totul la rece.

Inainte de a servi am presarat ciocolata rasa si fulgi de migdale, pe care i-am prajit usor in tigae, fara ulei.

TIPS-URI

1

crema trebuie turnata incet peste lapte, amestecand continuu, altfel se "taie "

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

09.01.2012, 15:02

Delicios!

danakarin 1

10.01.2012, 08:26

multzumesc, Mihaela !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare