Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

de danakarin in Vita, 11 Ian 2012 | 4536 vizualizari

 

De mult mi-am tot propus să realizez reţeta asta. Însă de fiecare dată a intervenit câte ceva şi am amânat. Ba nu am avut carne de viţel, ba nu am avut salvie, ba nu am avut pentru cine s-o fac. Pentru Saltimbocca alla romana exista o reteta oficial recunoscuta de asociatia Federazione Italiana Cuochi , la aceasta am recurs eu, si vreau sa v-o impartasesc si voua. Garnitura poate fi aleasa dupa voie, mi mi s-a parut ca varza de Bruxelles se potriveste foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 4 şniţele de viţel de 0, 5 cm grosime
  • 4 felii transparente de şuncă de Parma
  • 4 frunze proaspete de salvie
  • 50 g de unt
  • 50 ml de vin alb
  • Pentru garnitură:
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 20 g unt cu verdeţuri si  20 g unt cu usturoi
  • o linguriţă de zahăr
  • un praf de nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles:

Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi le  ţinem la cald, în cuptor, la 60-70 de grade, până facem sosul.

În zeama rămasă de la prăjit, turnăm resul de vin, fierbem până scade la jumătate şi îngroşăm sosul cu o bucăţică de unt rece.

Varza de Bruxelles o curăţăm de frunzele prea verzi sau veştejite. Punem la fiert cu apă şi sare,  adăugăm vărzuţele când apa clocoteşte şi fierbem cam 15 -20 de minute, în aşa fel încât să se pătrundă, dar să nu fie prea moi...

Într-o tigaie topim 20 g - un cubuleţ - de unt cu verdeţuri şi un cubuleţ de unt cu usturoi (dacă nu aveţi, adăugaţi în tigaie, pe lângă unt, o linguriţă de verdeţuri tocate - mărar, pătrunjel - şi un căţel de usturoi pisat), presărăm o linguriţă de zahăr brun, lăsăm un pic să se caramelizeze, apoi scăldăm varza de Bruxelles în acest sos caramelizat, şi iată garnitura ideală!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

14.01.2012, 19:01

super

danakarin 1

15.01.2012, 17:53

Multzumesc, mamaie ! :-) !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburgheri de casa