Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

de danakarin in Vita, 11 Ian 2012 | 4475 vizualizari

 

De mult mi-am tot propus să realizez reţeta asta. Însă de fiecare dată a intervenit câte ceva şi am amânat. Ba nu am avut carne de viţel, ba nu am avut salvie, ba nu am avut pentru cine s-o fac. Pentru Saltimbocca alla romana exista o reteta oficial recunoscuta de asociatia Federazione Italiana Cuochi , la aceasta am recurs eu, si vreau sa v-o impartasesc si voua. Garnitura poate fi aleasa dupa voie, mi mi s-a parut ca varza de Bruxelles se potriveste foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 4 şniţele de viţel de 0, 5 cm grosime
  • 4 felii transparente de şuncă de Parma
  • 4 frunze proaspete de salvie
  • 50 g de unt
  • 50 ml de vin alb
  • Pentru garnitură:
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 20 g unt cu verdeţuri si  20 g unt cu usturoi
  • o linguriţă de zahăr
  • un praf de nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles:

Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi le  ţinem la cald, în cuptor, la 60-70 de grade, până facem sosul.

În zeama rămasă de la prăjit, turnăm resul de vin, fierbem până scade la jumătate şi îngroşăm sosul cu o bucăţică de unt rece.

Varza de Bruxelles o curăţăm de frunzele prea verzi sau veştejite. Punem la fiert cu apă şi sare,  adăugăm vărzuţele când apa clocoteşte şi fierbem cam 15 -20 de minute, în aşa fel încât să se pătrundă, dar să nu fie prea moi...

Într-o tigaie topim 20 g - un cubuleţ - de unt cu verdeţuri şi un cubuleţ de unt cu usturoi (dacă nu aveţi, adăugaţi în tigaie, pe lângă unt, o linguriţă de verdeţuri tocate - mărar, pătrunjel - şi un căţel de usturoi pisat), presărăm o linguriţă de zahăr brun, lăsăm un pic să se caramelizeze, apoi scăldăm varza de Bruxelles în acest sos caramelizat, şi iată garnitura ideală!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef de vaca cu presunto