eu nu fac intotdeauna supa sau ciorba pentru pranzul de duminica....
un astfel de entree este usor, deschide apetitul si...nu are multe calorii !
Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal cu apa, si asez toate acestea pe o folie de aluminiu in tava cuptorului de aragaz. Sarez si le stropesc cu ulei de masline. Le las in cuptor cam 20-25 de minute dupa care pornesc grill-ul si le mai "prajesc" 3 minute, sa capete culoare. Mie mi-au iesit 2 tavi.
Pregatesc un sos din aceto si ulei de masline si il torn peste legumele usor caldute inca. Adaug frunzele tocate, mai zdrobesc dupa gust inca un catel proaspat de usturoi... (puteti renunta la el, daca aveti in acea dupa masa un randez-vous) Se servesc imediat, dar sunt excelente si daca stau 1-2 zile in frigider- in cazul acesta nu pun frunzele decat inaite de a le servi.
1
eu am pe marginea ferestrei in bucatarie o mica gradina in ghiveci de acolo iau, cand am nevoie , frunzele proaspete !