Fursecuri "Linzer Augen"

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 9224 vizualizari

 

Linzer Augen este o prajitura austriaca, foarte cunoscuta, care se face si la noi, in Banat, si are un diametru de 5-6 cm. se mamanca in tot timpul anului...si numele vine de la orasul Linz, de unde provine, initial.In preajma Craciunului se face aceasta varianta, mini.

 

INGREDIENTE

  • 300 g    
  • faina200 g   
  •  unt 100 g    
  • zahar praf
  • 1 pachet de zahar praf
  • 2  galbenusuri
  • 100 g migdale macinate
  • 1 lingurita de coaja rsa de lamaie
  • 1/2 de praf de scortisoara
  • o marmelada acrisoara pentru umplutura
  •  zahar praf pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Linzer Augen":

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute.

Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi, prin care se va vedea gemul... si le coacem pina devin aurii la 175 de grade, aprox. 10-12 minute.

Dupa ce s-au racit putin, cele cu orificii la presaram cu zahar, cele intregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacaze rosii, si le lipim laolalta. le lasam sa se usuce 1-2 ore dupa care la putem pastra pana la Craciun la rece, in cutii bine inchise, cu hartie de copt intre straturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Linzer Augen"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:50

Minunate imi plac foarte mult...am preparat si eu fursecuri Lintzer de Craciun...

mirela0911 1

06.12.2011, 23:03

ce frumusele sunt

danakarin 1

07.12.2011, 04:54

Multzmesc Ruxy, multzmesc Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Degetele