La capitolul fursecuri, cred ca vor fi printre ultimele inainte de Craciun. Reteta am gasit-o pe Chefkoch.de si am schimbat putin.
Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am decupat pe rand. Putem folosi si numai o forma rotunda, dupa plac, si le coacem la 160 de grade 10-15 minute. Vom avea cel putin 2 tavi mari de cuptor. Le lasam apoi sa se raceasca.
Intre timp amestecam 200 g de gem de caise cu coaja rasa de portocala si cu sucul de portocala, fierbem compozitia 1-2 minute si o trecem printr-o sita fina. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare inimioara.
Martipanul il framantam cu zaharul praf, vom obtine o coca omogena, pe care o si intindem, intre 2 foi de hartie de copt un strat subtire, ca de aluat, il taiem in forma de inimoiara a fursecurilor. Eu am facut pe rand, am luat cate o cantitate mica, am decupat, apoi am intins iar o cantitate mica...altfel riscam sa se lipeasca de foaia de copt. Asezam martipanul peste fursecurile unse si lasam sa se usuce.
Din smantana, miere, ciocolata, unt, realizam glazura, dar putem folosi si una din comert. Glazuram inimioarele, le lasam sa se intareasca. La sfarsit topim glazura alba, o turnam intr-un cornet, eu am folosit o punga de plastic pe care am gaurit-o intr.un colt, si decoram inimioarele.
Pare un pic laborios, este poate, dar mie mi-a facut placere sa le fac, iar gustul este exceptional.