Praz cu masline

de danakarin in Mancaruri de post, 19 Noi 2011 | 5503 vizualizari

 

M-am inspirat din Sanda Marin

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de praz
  • 200 g masline negre
  • 50 g pasta de rosii
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline:

Curatam si taiem feliute partea alba a prazului dupa care il oparim cu apa clocotita. Strecuram bucatile de praz si le calim in ulei pina capata un pic de culoare.

Intr-o alta cratita prajim faina fara ulei pina devine usor galbuie , dar nu se arde, adaugam pasta de rosii si cam 200 ml de apa, si fierbem aceasta compozite 10 minute dupa care o turnam peste praz. Adaugam maslinele fara simburi, dergem cu sare,daca este necesar, caci maslinele sunt destul de sarate, presaram cu oregano si dam la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Fragezimea prazului si calitatea maslinelor este hotaratoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

ionela2682 1

20.11.2011, 12:09

tocmai buna pt zilele de post!!!

danakarin 1

20.11.2011, 17:06

ionela, multzumesc pentru vizionare!

mena29 1

20.11.2011, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline, deliciu mediteranean plin de arome