danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE129
PRIETENI75
Retete

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2024

Cum se prepara Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos Se curăță și se taie pe lungime andivele și apoi se scoate cotorul la fiecare jumătate căci el este cel amar. Se curăță și se mărunțește pătrunjelul. Untul se topește într-o...

Prăjitură cu mere și crustă crocantă

In Prajituri la 10 Oct 2024

Cum se prepara Prăjitura cu mere și crustă crocantă  Batem ouale, curatam si taiem in cubulete merele, pastrand coaja. Amestecam ingredientele lichide in ordinea in care sunt enumerate, adaugam faina, praful de copt si in final merele. Turnam compozitia intr-o tava mai adanca,...

Tiramisú cu lămâie și limoncello

In Dulciuri la 10 Oct 2024

Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello: Pentru siropul de lamaie, fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. Scoateti coaja pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. Continuati sa fierbeti siropul pana...

Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie

In Prajituri la 7 Apr 2014

Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie E de preferat să căutam biscuiţi simpli, uscaţi, şi fără arome străine. De asemenea, e bine să avem un praf de cacao de bună calitate.Mărunţim biscuiţii, o parte îi radem, o parte îi sfărâmăm doar. 1-2 linguri din...

Paste cu anghinare si creveti

In Mancaruri de post la 1 Apr 2014

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Caliti intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati ardeiul, roiile taiate cubulete, apoi crevetii Si bucati.e de anghinare taiate felii.  Fierbeti totul la foc mic aprox. 10 minute. Adaugati o...

Tarta suedeza cu afine

In Prajituri la 30 Mar 2014

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă....

Cupcake de ciocolata si caramel

In Dulciuri la 18 Mar 2014

 Se încălzește cuptorul la 180˚. Se topește ciocolata la cuptorul cu microunde. Se amestecă untul cu 50 grame de zahar , se încorporează ciocolata și gălbenușurile. Separat...

Mousse cu ciocolata alba

In Dulciuri la 15 Mar 2014

Ciocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă. Separat se bate frisca si se amesecă, cu grijă,  cu galbenușul. Se toarnă apoi incet peste...

Gogosi sau pancove

In Dulciuri la 13 Mar 2014

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna....

Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua

In Prajituri la 22 Feb 2014

Preparare Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea...

Prajitura mallorcheza cu migdale

In Prajituri la 16 Feb 2014

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate. Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam...

Supa crema de ciuperci cu vin alb

In Supe la 6 Feb 2014

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De  apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară...

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

In Porc la 25 Ian 2014

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur in untura incinsa. Il plasam apoi intr-o cratita sau o tava un pic mai adanca in care turnam apa, si...

Beef Wellington

In Vita la 19 Ian 2014

Se încinge cuptorul la 180˚C. Se condimentează mușchiuleţul cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat. Se prăjeşte carnea, pe toate părțile, într-o tigaie, cu ulei de măsline. Se lasa carnea sa se odihneasca. In acest timp, pregatim pasta duxelle. Se pun...

Supa crema de cartofi

In Supe la 15 Ian 2014

Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat...

Apertiv cu 3 feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2014

Taiem branza in diferite forme geometrice si o plasam pe platou. punem in jur 2-3 lingurite de mustar de piersici, care de fapt e o dulceata un pic iute si aromata de piersici care merge foarte bine cu branza.  Servim ori ca aperitiv, dar cel mai bine dupa masa, cu un cognac mai vechi....

Clatite umplute cu carne

In Mancaruri cu carne la 14 Ian 2014

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut...

Aperitiv cu somon si crema de branza

In Peste la 13 Ian 2014

Asezati pe o folie alimentara feliile de somon in asa fel incat sa se suprapuna un pic. Ungeti cu crema de branza. Eu am folosit o crema de branza cu verdeturi, dar puteti sa luati un Ouark, sa-l aromatizati cu ierburi proaspete sa uscate ( marar, cimbru) si cu sare si piper.  Rulati...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 13 Ian 2014

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu.  Mixati sau bateti cu telul ouale  intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie. Eu am folosit 2 lamai mai...

Sarmale

In Porc la 10 Ian 2014

Am cumpărat varza, ca în fiecare an, de la d-l Binder, care are o măcelarie bine garnisită, aici la München, dar oferă clienţilor şi produse "auxliliare". În toamna anului trecut, am surprins momentul când se pregătea pusul verzei la butoi şi m-am...

Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

In Torturi la 5 Ian 2014

Avem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece.  Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un...

Salata cu pastrav afumat si ou fiert

In Pastrav la 21 Dec 2013

Spalam si scurgem bine frunzele de salata. Eu folosesc cu drag centrifuga pentru salata.  Fierbem ouale, le curatam si le taiem in sferturi. curatam morcovii, ceapa si le taiem felii impreuna cu ciupercile.spalam, taiem in sferturi rosiile. Intr-o lingura de ulei de masline calim morcovii...

Raclette

In Conserve la 10 Dec 2013

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute.  Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de...

Budinca de conopida

In Mancaruri de legume la 2 Dec 2013

Curatam conopida, o desfacem in buchete si o fierbem in apa cu sare. Punem conopida in apa deja clocotita. Separat curatam cartofii, ii taiem bucatele si ii fierbem. Asezam legumele intr-o tava potrivita. Incalzim cuptorul la 170 de grade. Batem 2 uoa cu lapte si smantana, saram dupa gust si...

Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez

In Somon la 15 Noi 2013

Sărăm si presărăm cu un pic de zahăr fileurile de peste și le lăsam câteva ore la rece. Curățăm batatele și  si  le tăiem în cuburi, cartofii ii înjumătățim cu coajă cu tot, si plasăm totul in cuptor cu 2 căței de usturoi mărunțit, rozmarin...

Taște cu magiun

In Paste la 15 Noi 2013

Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din loc...

Salata de ouă

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2013

Am fiert ouăle, le-am cojit si marunți fără să fac praf gălbenușul. Din iaurt, muștar, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, o lingurița de aceto, tarhon verde tocat  și miere am realizat un sos ușor, remarcați,  fără strop  de grăsime. Am amestecat totul si am servit...

Lucskos sau varza cu carne

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2013

Am pus la fiert intr-oala incapatoare carnea in aprox 1, 5 l de apa. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am indepartat spuma ce s-a  format la fierbere. Cand a fiert carnea pe jumătate, am adaugat varza taiata bucati, si am mai pus apa, cat sa acopere varza. Am fiert totul impreuna pana s-a...

Rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2013

Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri....

Cartofi cu rozmarin la cuptor

In Mancaruri de legume la 18 Oct 2013

Spălăm cateofii in coaja si ii tăiem cu grija in felii transversale, in așa fel încât feliile sa rămână totuși unite la bază. In acest scop putem folosi o lingura, plasăm cartoful pe lingura si la taiere va ramâne o margine neatinsă. Punem cartofii pe...

Afisate 1 - 30 din 129 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]