publicat la 10.11.2024
publicat la 10.10.2024
publicat la 10.10.2024
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos
Cum se prepara Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos Se curăță și se taie pe lungime andivele și apoi se scoate cotorul la fiecare jumătate căci el este cel amar. Se curăță și se mărunțește pătrunjelul. Untul se topește într-o...
Prăjitură cu mere și crustă crocantă
Cum se prepara Prăjitura cu mere și crustă crocantă Batem ouale, curatam si taiem in cubulete merele, pastrand coaja. Amestecam ingredientele lichide in ordinea in care sunt enumerate, adaugam faina, praful de copt si in final merele. Turnam compozitia intr-o tava mai adanca,...
Tiramisú cu lămâie și limoncello
Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello: Pentru siropul de lamaie, fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. Scoateti coaja pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. Continuati sa fierbeti siropul pana...
Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie
Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie E de preferat să căutam biscuiţi simpli, uscaţi, şi fără arome străine. De asemenea, e bine să avem un praf de cacao de bună calitate.Mărunţim biscuiţii, o parte îi radem, o parte îi sfărâmăm doar. 1-2 linguri din...
Paste cu anghinare si creveti
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Caliti intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati ardeiul, roiile taiate cubulete, apoi crevetii Si bucati.e de anghinare taiate felii. Fierbeti totul la foc mic aprox. 10 minute. Adaugati o...
Tarta suedeza cu afine
Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă....
Cupcake de ciocolata si caramel
Se încălzește cuptorul la 180˚. Se topește ciocolata la cuptorul cu microunde. Se amestecă untul cu 50 grame de zahar , se încorporează ciocolata și gălbenușurile. Separat...
Mousse cu ciocolata alba
Ciocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă. Separat se bate frisca si se amesecă, cu grijă, cu galbenușul. Se toarnă apoi incet peste...
Gogosi sau pancove
, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna....
Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua
Preparare Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea...
Prajitura mallorcheza cu migdale
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate. Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam...
Supa crema de ciuperci cu vin alb
În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru De apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară...
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)
Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet, crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur in untura incinsa. Il plasam apoi intr-o cratita sau o tava un pic mai adanca in care turnam apa, si...
Beef Wellington
Se încinge cuptorul la 180˚C. Se condimentează mușchiuleţul cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat. Se prăjeşte carnea, pe toate părțile, într-o tigaie, cu ulei de măsline. Se lasa carnea sa se odihneasca. In acest timp, pregatim pasta duxelle. Se pun...
Supa crema de cartofi
Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat...
Apertiv cu 3 feluri de branza
Taiem branza in diferite forme geometrice si o plasam pe platou. punem in jur 2-3 lingurite de mustar de piersici, care de fapt e o dulceata un pic iute si aromata de piersici care merge foarte bine cu branza. Servim ori ca aperitiv, dar cel mai bine dupa masa, cu un cognac mai vechi....
Clatite umplute cu carne
Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut...
Aperitiv cu somon si crema de branza
Asezati pe o folie alimentara feliile de somon in asa fel incat sa se suprapuna un pic. Ungeti cu crema de branza. Eu am folosit o crema de branza cu verdeturi, dar puteti sa luati un Ouark, sa-l aromatizati cu ierburi proaspete sa uscate ( marar, cimbru) si cu sare si piper. Rulati...
Chec cu lamaie
Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie. Eu am folosit 2 lamai mai...
Sarmale
Am cumpărat varza, ca în fiecare an, de la d-l Binder, care are o măcelarie bine garnisită, aici la München, dar oferă clienţilor şi produse "auxliliare". În toamna anului trecut, am surprins momentul când se pregătea pusul verzei la butoi şi m-am...
Tort Rudolf cu aroma de turta dulce
Avem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece. Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un...
Salata cu pastrav afumat si ou fiert
Spalam si scurgem bine frunzele de salata. Eu folosesc cu drag centrifuga pentru salata. Fierbem ouale, le curatam si le taiem in sferturi. curatam morcovii, ceapa si le taiem felii impreuna cu ciupercile.spalam, taiem in sferturi rosiile. Intr-o lingura de ulei de masline calim morcovii...
Raclette
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute. Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de...
Budinca de conopida
Curatam conopida, o desfacem in buchete si o fierbem in apa cu sare. Punem conopida in apa deja clocotita. Separat curatam cartofii, ii taiem bucatele si ii fierbem. Asezam legumele intr-o tava potrivita. Incalzim cuptorul la 170 de grade. Batem 2 uoa cu lapte si smantana, saram dupa gust si...
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez
Sărăm si presărăm cu un pic de zahăr fileurile de peste și le lăsam câteva ore la rece. Curățăm batatele și si le tăiem în cuburi, cartofii ii înjumătățim cu coajă cu tot, si plasăm totul in cuptor cu 2 căței de usturoi mărunțit, rozmarin...
Taște cu magiun
Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din loc...
Salata de ouă
Am fiert ouăle, le-am cojit si marunți fără să fac praf gălbenușul. Din iaurt, muștar, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, o lingurița de aceto, tarhon verde tocat și miere am realizat un sos ușor, remarcați, fără strop de grăsime. Am amestecat totul si am servit...
Lucskos sau varza cu carne
Am pus la fiert intr-oala incapatoare carnea in aprox 1, 5 l de apa. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am indepartat spuma ce s-a format la fierbere. Cand a fiert carnea pe jumătate, am adaugat varza taiata bucati, si am mai pus apa, cat sa acopere varza. Am fiert totul impreuna pana s-a...
Rulada de cascaval
Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri....
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Spălăm cateofii in coaja si ii tăiem cu grija in felii transversale, in așa fel încât feliile sa rămână totuși unite la bază. In acest scop putem folosi o lingura, plasăm cartoful pe lingura si la taiere va ramâne o margine neatinsă. Punem cartofii pe...