Sosul se cheamă skagenrora, mi se pare imposibil de ținut minte....de aceea l-am numit pur si simplu, suedez.
Sărăm si presărăm cu un pic de zahăr fileurile de peste și le lăsam câteva ore la rece.
Curățăm batatele și si le tăiem în cuburi, cartofii ii înjumătățim cu coajă cu tot, si plasăm totul in cuptor cu 2 căței de usturoi mărunțit, rozmarin uscat si 2 linguri de ulei de măsline. .
Taiem ceapa, mărunțim creveții, amestecam cele două componente cu smântâna groasă, adăugam o lingura de icre de conservă, eu am avut icrei de somon care nu sunt exagerat de scumpe, mai adăugăm mărarul si lăsam sosul la rece.
In după linguri de unt prăjim ușor, câte 3-4 minute pe fiecare parte somonul, în așa fel încât să rămână suculent și lucios în interior. Plasăm pe farfurie, servim cu sos si cartofi. E bun si fără batate.