Raclette

de danakarin in Conserve, 10 Dec 2013 | 18073 vizualizari

 

Acest fel de fapt extrem de comod de a-ti intampina musafirii vine de la elvetieni. Aceeasi care au inventat si fondue. In ambele cazuri poti tranti pe masa o bucata de branza, pe care o topesti incet si ceea ce se topeste pui pe cartofi sau pe paine. Inca azi in Elvetia mai exista astfel de cuptoare de Raclette pentru o bucata mare intreaga de branza. Dar de fapt Raclette e un tip de branza care se preteaza a fi topita incet...
Acualmente exista un fel de recheaux-uri pe care poti plasa mici lopatele, in lopatele pui cartofi si branza de care vrei, si insotesti de acrituri, salata, carne care se frige pe suprafata " aparatului" In proncipiu toata lumea lucreaza, mai putin gazda. Am vazut ca anul trecut si Crisulina a postat o seara de Raclette...
Pe mine ma amuza, e ca un joc de societate...tot umpli lopatelele alea pana te saturi...
Am omos sa fac o poza cu o astfel de lopatica. Voi reveni...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de cartofi
  • 400 - 600 g de branza Raclette sau alt tip de cascaval
  • salata de morcovi
  • castraceti acri
  • gogosari
  • porumb
  • 1-2 baghete de paine
  • file de porc felii
  • carnaciori felii
  • creveti marinati
  • Ciuperci chapignon taiate felii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute. 

Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de cartofi cu branza pe lopatica proprie pe care o introduce in aparat. ideal e ca fiecare sa aiba doua lopatici. Una chiar se "face" alta chiar se consuma :-))

 Deasupra, pe plita prajim carnati, carne, peste, ce dorim. Cartofii cu branza topita se mananca in combinatie cu restul ingredientelor de pe masa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor