Raclette

de danakarin in Conserve, 10 Dec 2013 | 19895 vizualizari

 

Acest fel de fapt extrem de comod de a-ti intampina musafirii vine de la elvetieni. Aceeasi care au inventat si fondue. In ambele cazuri poti tranti pe masa o bucata de branza, pe care o topesti incet si ceea ce se topeste pui pe cartofi sau pe paine. Inca azi in Elvetia mai exista astfel de cuptoare de Raclette pentru o bucata mare intreaga de branza. Dar de fapt Raclette e un tip de branza care se preteaza a fi topita incet...
Acualmente exista un fel de recheaux-uri pe care poti plasa mici lopatele, in lopatele pui cartofi si branza de care vrei, si insotesti de acrituri, salata, carne care se frige pe suprafata " aparatului" In proncipiu toata lumea lucreaza, mai putin gazda. Am vazut ca anul trecut si Crisulina a postat o seara de Raclette...
Pe mine ma amuza, e ca un joc de societate...tot umpli lopatelele alea pana te saturi...
Am omos sa fac o poza cu o astfel de lopatica. Voi reveni...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de cartofi
  • 400 - 600 g de branza Raclette sau alt tip de cascaval
  • salata de morcovi
  • castraceti acri
  • gogosari
  • porumb
  • 1-2 baghete de paine
  • file de porc felii
  • carnaciori felii
  • creveti marinati
  • Ciuperci chapignon taiate felii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute. 

Plasam aparatul de raclette in mijlocul mesei, il incalzim si fiecare mesean isi pregateste feliile de cartofi cu branza pe lopatica proprie pe care o introduce in aparat. ideal e ca fiecare sa aiba doua lopatici. Una chiar se "face" alta chiar se consuma :-))

 Deasupra, pe plita prajim carnati, carne, peste, ce dorim. Cartofii cu branza topita se mananca in combinatie cu restul ingredientelor de pe masa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor