Placinta aperitiv de post o dedic in mod special Parintelui Victor.
Prazul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se inabuse prazul.
Peste praz se pune in tigaie si o ceasca de apa (50ml.)
Se lasa la inabusit pana devine mai moale.
Se ia de pe foc se asezoneaza cu sare,piper si boia.
Patrunjelul tocat marunt se adauga peste prazul inabusit.
Toata compozitia se lasa la racit.
Dintr-un pachet de foietaj, care a avut 2 foi, am luat o foaie.
Am intins-o pe plansa si am crestat-o pe lateral (cum se vede mai jos).
Prazul calit se pune pe mijlocul foii, apoi se impleteste.
Foaia se unge cu putin ulei,apoi se da la cupotor pentru 40 min. sau pana se aureste frumos deasupra. Fiecare isi stie cuptorul.
Se taie rece.
1
Condimentele se pun in functie de toleranta fiecaruia.