Supa crema de ciuperci cu vin alb

de danakarin in Supe, 6 Feb 2014 | 4708 vizualizari

 

Supa aceasta are cateva mici particularitati care o fac extrem de aromata: Ciupercile prajite usor fara grasime, Un pic de zahar, Vinul alb adaugat

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Nucsșoară, un vârf de cuţit
  • Zahăr, 1/2 de lingurita
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supă clară de legume
  • 200 ml smântână lichidă
  • Pătrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu vin alb:

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară concentrată, şi să dizolvaţi în apă un astfel de cub, deşi eu prefer să am în congelator zarzavat ras, sau chiar supă în cutii de plastic. 

Curăţaţi de resturile de pământ ciupercile, cu o perie moale, fără să la spălaţi şi fără să desprindeţi coaja, mai ales dacă sunt încă tinere, altfel aveţi o pierdere de 50 %. 

Dacă sunt mai măricele, tăiaţi-le în două. Încălziţi o tigaie antiadezivă şi prăjiţi uşor ciupercile, fără adaos de grăsime, până devin lucioase, adăugaţi untul, fierbeţi puţin, căci ciupercile vor lăsa apă, adăugaţi vinul, un dram de zahăr, cam 1/2 linguriţă. Vinul va da o notă uşor acrişoară, iar zahărul, în preparatele sărate, scoate în evidenţă aroma. 

Adăugaţi zeama de legume, sare, piper şi nu pic de nucşoară, şi lăsaţi să fiarbă totul 15 minute la foc mic. Turnaţi smântâna, mărunţiţi şi omogenizaţi cu un blender, mai dregeţi gustul cu sare, dacă e necesar, şi presăraţi în fiecare farfurie puţin pătrujel verde tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci