- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Omleta primavara

In Mancaruri de legume la 30 Aug 2012

ouale se bat impreuna cu brinza taiata cuburi mici,sare,piper. se incalzeste bine uleiul intr-o tigaie(pe care o putem introduce la cuptor mai tirziu) si se pune omleta. lasam 2 minute acoperita cu capac apoi aranjam deasupra legumele dupa gustul fiecaruia... lasam alte 2-3 minute apoi...

Dulce untos cu banane

In Prajituri la 29 Aug 2012

Se bate oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit. Adaugam faina, drojdia, un praf de sare si amestecam totul bine. O banana jumatate o taiem cuburi si o dam prin faina. O adaugam in compozitie. Compozitia o punem in forme de briose peste care punem cate un cub de banana( din jumatatea de...

Lapte prajit

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Se pune laptele intr-o craticioara si se incalzeste. Se adauga faina putin cate putin amestecand sa nu faca cocoloase, totul pe flacara mica. Dupa ce am adaugat toata faina o dam de pe foc si punem zaharul si plicul de vanilie. Se pune totul intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a...

Banana split ( varianta pentru copii )

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Banana se curata de coaja si se taie in doua pe lung apoi iarasi in doua pe lat. Doua jumatati se pun una linga cealalta si peste se pune o lingura inghetata peste care punem frisca, presaram nuca macinata si ornam cu salsa de ciocolata.

Tarta cu legume si carne de vita

In Vita la 25 Aug 2012

Carnea de vita am spalat-o ,am taiat-o cuburi mici ,apoi am pus-o la prajit. Cand a fost gata am scos-o pe o farfurie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Punem ardeiul taiat marunt si apoi morcovul dat prin razatoare. Cand s-au calit adaugam bulion, sare si piper. Mai lasam putin pe...

Arici Pogonici

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2012

Se traseaza o linie in jurul parei si cu un cutit, pe lung, vom taia coaja pina la acea linie. Boabele de struguri le spalam si infingem fiecare boaba intr-o scobitoare. Scobitorile le infingem in para in partea nedecojita. Din boabe taiem si realizam ochii si nasucul.

Cosulete din portocala

In Dulciuri la 24 Aug 2012

Se taie un capacel la portocale pe care nu il aruncam deoarece din el vom face tortile. Se scobeste miezul portocalelor si se taie in cubulete. Fructele se taie si ele in cuburi si se amesteca cu zaharul, romul si portocala. Cu acest amestec se umplu portocalele si se dau la rece pentru 30...

Cartofi la cuptor cu rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2012

Se spala cartofii si se infasoara in foi de aluminiu. Se coc la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 1 si 1/4 ora. Se scot cartofii de la cuptor si se scot din folia de aluminiu. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se spala rosiile si se taie felii. Se scurge mozzarella de apa ce...

Barcute matinale :)

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2012

ouale se fierb 10 minute, apoi se lasa sub jet rece de apa. le decojim si le taiem in doua pe lung...eu nu am schimbat continutul oului ca ai mei copii nu ma iaveau rabdare. :) am presarat doar sare. pe o scobitoare,infingem jumatate felie castravete ,iar scobitoarea o infingem in ou. in...

Pestisorul delicios :)

In Mancare copii la 24 Aug 2012

se iau feliile de paine si se inlatura coaja. apoi ungem cu brinza topita si unim feliile de paine. o felie de castravete o taiem in doua si facem coditza pestisorului, iar cealalta facem ochiul. peste ochiul de castravete punem virful unei masline si din maslina facem si guritza....

Omleta cu mortadella

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2012

Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste bine ardeiul taiat fasii. Cand acesta e calit se adauga mortadella ,la rindul ei taiata fasii si se lasa la calit impreuna 2-3 minute Separat se bat bine ouale ,se adauga putin lapte,sare,piper,busuioc si branza topita Se adauga ouale peste ardei si...

Cotlet de porc cu sos picant

In Porc la 18 Aug 2012

Se prajesc cotletele la fel ca cele pentru friptura la gratar. Se sareaza si se tin asa pana pregatim sosul. Se taie ceapa si se prajeste usor cu o lingura ulei. Cand s-a inmuiat se adauga faina si se amesteca. Nu se lasa sa se ingalbeneasca. Se stinge cu vin si apa. Se tine la fiert 1/2 ora la...

Orez cu spanac si smantana

In Mancaruri de legume la 18 Aug 2012

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei pana incep sa se rumeneasca. Peste ceapa se adauga spanacul si se caleste pe foc mic pana ce zeama incepe sa se evapore. Se pune si orezul fiert in prealabil, dar nu definitiv, se condimenteaza,...

Aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2012

Foietajul se dezgheata la temperatura camerei. Salamul se taie felii foarte subtiri si se aseaza peste foietaj. Deasupra presaram parmigian. Se ruleaza si se taie felii. Se ung cu ou batut. Se pun intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se dau la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit...

Tortino Fantasia

In Mancaruri de legume la 8 Aug 2012

Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu faina ,laptele,parmigianul,sare si piper. Separat se fierb pe jumatate mazarea si morcovul taiat rondele. Intr-o tigaie se pun 20 gr unt si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga morcovul si mazarea (scurse de apa). Cind s-au calit, aceastea se...

Penne cu ardei si mozzarella

In Paste la 5 Aug 2012

intr-o tigaie cu uleiul incins se caleste ceapa tocata fin si ardeii taiati fisii...se adauga busuiocul,sare,piper,usturoiul zdrobit si se lasa inca 2 minute la calit. pastele se fierb intr-o oala cu apa sarata. cind sunt fierte se scurg de apa si se pun inapoi in oala. se adauga...

Paste reci cu mozzarella si rosii cherry

In Paste la 5 Aug 2012

intr-o oala se pune apa la fiert. cind aceasta fierbe ,se pune sare si se adauga pastele care se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. cind sunt fierte ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. separat rosiile se taie in doua iar mozzarella se taie cuburi. intr-un bol se pun...

Briose

In Prajituri la 27 Iul 2012

Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam apoi ouale, unul pe rind. Se mixeaza foarte bine dupa fiecare. Se adauga banana pisata. Se...

Spaghetti cu mazare si prosciutto cotto

In Spaghete la 26 Iul 2012

Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei. Cand s-a incins se pun ardeii si se lasa putin la calit. Pe rand adaugam mazarea scursa de apa (daca e de la cutie) si prosciutto taiat. Cand acestea s-au calit se adauga smantana si se amesteca. Separat intr-o oala cu apa fiarta sarata se pun...

Musaca de dovlecei si cartofi cu carne

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2012

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, se adauga carnea tocata si se lasa la calit impreuna. Se adauga sare si piper. Cind este gata se lasa putin sa se raceasca si se adauga mararul tocat si 2 oua. Se amesteca bine. O tava se tapeteaza cu rondele de cartofi rumenite usor in ulei, apoi un...

Lasagna cu mozzarella Granarolo

In Lasagna la 24 Iul 2012

Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu busuiocul. Apoi se adauga bulionul, sare, piper si se amesteca bine. Mozzarella se taie felii. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se aseaza un strat de lasagna (pasta nu trebuie oparita dinainte). Apoi se...

Canneroni cu ton

In Paste la 23 Iul 2012

Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si cind acesta s-a incins se pun ardeii taiati julien si se calesc.Cind au prins culoare,se adauga tonul scurs de uleiul din conserva si porumbul.(daca e de la cutie trebuie scurs de zeama). Separat punem o oala cu apa la fiert.Cind fierbe punem sare si...

Spaghetti cu vinete si dovlecei

In Spaghete la 18 Iul 2012

Ceapa se curata de coaja,se spala si se taie solzisori.Se spala vinetele si dovleceii,se taie cubulete si se calesc in tigaie in putin ulei de masline( se poate si ulei normal ) pentru 5 minute,dupa care se adauga ceapa.Dupa citeva minute se adauga sucul de rosii,sare si piper.se mai lasa inca 10...

Rulada de omleta

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2012

Oula se bat spuma impreuna cu laptele, faina si un virf de sare. Adaugam parmigianul si amestecam bine. Intr-o tigaie bine incinsa cu foarte putin ulei se toarna compozitia si se face o omleta. Atentie ca atunci cind o intoarcem omleta sa nu se rupa. O putem intoarce cu ajutorul unui capac. Cand...

Ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2012

Din brinza facem mai multe bilute. Le impartim in mod egal. Dintr-o parte facem piciorul ciupercutelor si din cealalta facem palariile ciupercutelor. Decoram cu bucati foarte mici de ardei rosu. Se pot folosi si bucatele din rosie. Se aseaza pe foi de salata si se dau la frigider ptr a se intari.

Chec

In Prajituri la 23 Ian 2012

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga...

Crostata cu nutella

In Prajituri la 7 Ian 2012

Oul si galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei si praful de copt. Se amesteca bine dupa care adaugam faina si se amesteca pina devine un aluat potrivit de tare,ca cel pentru paine. Se ia o tava rotunda si se unge cu...

Brutti ma buoni ( uriti dar buni)

In Prajituri la 6 Ian 2012

Alunele se zdroesc, dar nu in bucati foarte mici... Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile pina devin o spuma tare. Separat se amesteca alunele cu vanilia si zaharul, apoi se adauga albusurile si se amesteca foarte bine. Compozitia se pune intr-o tigaie antiaderenta si se pune la...

Salata Boeuf

In Salate la 6 Ian 2012

Maioneza am facut-o din 1 galbenus de la 1 ou fiert  cu unul crud impreuna cu putina zeama de lamaie si sare si ulei, cu ajutorul mixerului... Legumele se curata, se spala si se pun la fiert. Carnea se pune si ea la fiert schimbind apa dupa ce da primul clocot. Dupa ce e fiarta,...

Bezele

In Prajituri la 4 Ian 2012

Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa. Tapetam o tava cu hirtie de copt si cu ajutorul posului facem cuiburi din compozitie.(eu am lasat aceasta...

Afisate 661 - 690 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]