Intr-o tigaie punem uleiul si adaugam piper negru, dupa preferinta fiecaruia :)
Pastele le punem la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe pachet ( aprox 7 minute).
Separat dam pecorino prin razatoare si adaugam putin din apa de la paste. Amestecam pina obtinem o...
Se amesteca praful de budinca cu zaharul,lichiorul si 5 linguri de lapte rece.
Se pune pe foc restul de lapte pina se incalzeste putin si apoi il turnam peste praful de budinca amestecind. Se pune inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pina este gata budinca. O dam de pe foc si o lasam sa se...
Ardeii se spala,se curata si se taie julienne .
Se pun intr-o tava de cuptor impreuna cu usturoiul pisat la temperatura maxima pentru 8 minute.
Se scot si se paseaza cu ajutorul unui blender pina ce devin o crema.
Separat se pune o oala cu apa pe foc.
Cind aceasta fierba se pune...
Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga rosiile si se fierb la foc mic pentru 15 minute.
Intre timp se spala si se curata ciupercile. Se taie in 2 sau daca sunt mai mici se lasa intregi....
Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma.
In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze.
Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca mai apoi cu compozitia...
Vinetele se spala si se taie in cuburi mici. Se presara sare si se lasa pina elimina apa din ele. Rosiile se curata de coaja ,se scot semintele si lichidul si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Adaugam usturoiul si ceapa tocata marunt apoi adaugam rosiile ,zaharul si...
ouale se fierb si se curata.
se taie fiecare ou la un capat formind pentru fiecare o palarie :).
cu ajutorul unei lingurite scoatem galbenusul care il amestecam cu sare,brinza topita,pateul de ton si putin ulei.amestecam bine.
cu aceasta compozitie umplem ouale.apoi punem la fiecare...
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga zahar dupa preferinta fiecaruia tinindu-se cont si de dulceatza merelor. Adaugam putina scortisoara si amestecam.
Biscuitii ii asezam pe o tava sau platou formind un dreptunghi .Punem compozitia de mere peste primul strat de...
Intr-o tigaie cu putin ulei prajim pancetta.
Ouale le batem bine intr-un bol. Adaugam putin lapte, sare si piper
Punem pancetta cind e prajita intr-o tava pentru cuptor si punem ouale deasupra. Dam 1-2 minute pe flacara aragazului pina prinde o pojghita oul dedesubt. Apoi punem cuburile de...
Intr-un bol punem laptele in care am topit la flacara mica zaharul (eu am facut asa deoarece nu am mixer sa pot amesteca laptele cu zaharul pina acesta se topeste) ,ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam pliculetul...
Pentru castane exista o tigaie speciala. O punem pe foc. Punem castanele si le amestecam foarte des pentru a nu se arde. Foarte folositor e daca se taie putin coaja cu un cutit, asa nu vor pocni si se vor coace mai usor.
Daca nu se dispune de o tigaie speciala se pot face si la cuptor. In...
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se acopera cu hartie de copt o forma rotunda ptr cuptor.
Intr-un bol se amesteca faina cu 50 gr cacao ,drojdia si zaharul vanilat. Se adauga zaharul si se amesteca totul bine.
Intr-un alt bol se bat bine albusurile. Se adauga putina sare si se...
Ricotta se taie felii si se usuca de apa in exces cu ajutorul unui servet de hartie.
Intr-un bol se bate spuma oul, se adauga sarea. Intr-o farfurie punem putina faina alba.
Trecem fiecare patrat de ricotta prin ou,apoi prin faina facind atentie sa nu il rupem.
Se pune ulei intr-o tigaie...
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava pentru cuptor.
Intr-un bol se amesteca untul impreuna cu zaharul pana devine o compozitie alba si spumoasa. Se adauga apoi oul intreg si galbenusul amestecand incet. Se adauga putina sare si coaja rasa de lamaie si laptele. Se amesteca bine toate...
Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt. Se calesc ptr 5 minute in 4 linguri ulei. Se adauga tonul maruntit si se lasa inca 2-3 minute, amestecind mereu. Se toarna jumatate pahar vin ,se lasa sa se evapore apoi se adauga bulionul, sare, piper si se lasa la foc mediu ptr 10 minute.
Intre timp...
Se caleste intr-o tigaie cu putin ulei de masline usturoiul strivit, apoi se adauga bulionul ,se pune sare, piper si se lasa la foc mic pentru 20 minute.
Intr-o alta tigaie unsa cu ulei se pune tonul adaugand putin din uleiul din conserva si se caleste pentru cateva minute.
Se pune o oala...
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. Ii spalam si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acestia punem crenvustii taiati rondele, maslinele fara samburi si presaram sare. Stropim cartofii cu putin ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 grade.
Cand sunt gata,...
Intr-un bol amestecam bine ricotta cu zaharul. Gustam, iar in cazul in care mai trebuie zahar mai adaugam. Depinde de gustul fiecaruia.
Foaia de aluat o intindem si taiem dreptunghiuri. Punem pe o jumatate umplutura de ricotta, acoperim cu cealalta jumatate si cu ajutorul unei furculite lipim...
Morcovul l-am curatat de coaja si l-am spalat impreuna cu gogosarii si gogonelele, apoi le asezam intr-un bidonas.
Separat am fiert 2 litri de apa cu 4 linguri otet si 4 linguri sare, am pus si putin piper.
Dupa ce a fiert putin ,am inchis focul si am lasat sa se raceasca, apoi am pus peste...
Bananele le-am pus cu tot cu coaja la congelator. Eu am uitat de ele si le-am scos abia azi, dar e de ajuns daca le lasati 1 noapte. A doua zi se scot se lasa 10 minute, apoi le decojim si le mixam. Cand sunt gata adaugam zaharul si frisca. Amestecam bine.
Punem in cupe sau ce doriti si ornam...
se pune apa la fiert ptr paste cu putina sare.
cind aceasta fierbe punem pastele si le fierbem pentru 3 minute.
sosul : intr-o tigaie punem putin ulei .
adaugam smintina si o diluam cu putin lapte.
lasam sa fiarba pina mai scade putin dupa care adaugam condimentele.
cind sosul e...
intr-o tava rotunda pentru cuptor punem pasta cu tot cu hirtia de copt.
deasupra punem alta foaie de copt si punem niste fasole uscata(eu am avut si am pus alune de padure) si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute.
intre timp se spala si se curata ciupercile...
se pune faina intr-un castron cu putina sare.
la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte.
se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios.
se imparte in bucatele( mie mi-au iesit 13).
se ia o bucatica si se intinde cu sucitorul.
se presara...
punem intr- tigaie 1/4 pahar ulei.
cind acesta s-a incins punem ceapa tocata marunt.apoi cind a prins culoare adaugam sunca taiata bastonase si lasam sa se prajeasca.
separat varza o taiem julien si o frecam cu sare.
dupa ce kaizerul s-a prajit adaugam varza stoarsa bine de zeama....
chifla o taiem in jumatate pe lung.
pe jumatate punem o felie brinza topita intoarsa la colturi,o felie rosie,o felie salam si 3-4 feliutze catofi prajiti.
aseazam peste acestea cealalta parte din chifla si cu ketchup desenam diferite figuri :)
Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul .
Punem...
pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.
intr-o tigaie punem 2 linguri ulei .
cind acesta s-a incins punem catelul de usturoi curatat.
cind acesta a prins culoare,il scoatem din tigaie.
adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca.
cind a prins culoarea aurie...
aluat:
intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.
se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.
se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).
umplutura:
dovleacul se curata...
se curata usturoiul si ceapa.
usturoiul se taie fisii iar ceapa se toaca nu foarte marunt.
salamul se taie si el.
cartofii se spala,se curata si se taie cuburi.
se incalzesc 4 linguri ulei intr-o tigaie.
se caleste salamul,cepele si usturoiul,amestecind din cind in cind.
se...
pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj
separat se pune ulei intr-o tigaie.
cind s-a incins punem ardeii taiati julien si adaugam sare si piper.
lasam sa se caleasca putin si adaugam apa si putin zahar
cind ardei sunt gata ,adaugam pastele scurse de apa si amestecam bine.
Bucatini "cacio e pepe"
Intr-o tigaie punem uleiul si adaugam piper negru, dupa preferinta fiecaruia :) Pastele le punem la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe pachet ( aprox 7 minute). Separat dam pecorino prin razatoare si adaugam putin din apa de la paste. Amestecam pina obtinem o...
Tort cu fructe de padure
Se amesteca praful de budinca cu zaharul,lichiorul si 5 linguri de lapte rece. Se pune pe foc restul de lapte pina se incalzeste putin si apoi il turnam peste praful de budinca amestecind. Se pune inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pina este gata budinca. O dam de pe foc si o lasam sa se...
Paste cu crema de ardei
Ardeii se spala,se curata si se taie julienne . Se pun intr-o tava de cuptor impreuna cu usturoiul pisat la temperatura maxima pentru 8 minute. Se scot si se paseaza cu ajutorul unui blender pina ce devin o crema. Separat se pune o oala cu apa pe foc. Cind aceasta fierba se pune...
Champignon cu smantana, rosii si usturoi
Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul, apoi se adauga rosiile si se fierb la foc mic pentru 15 minute. Intre timp se spala si se curata ciupercile. Se taie in 2 sau daca sunt mai mici se lasa intregi....
Prajitura cu struguri
Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma. In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze. Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca mai apoi cu compozitia...
Spaghete alla norma
Vinetele se spala si se taie in cuburi mici. Se presara sare si se lasa pina elimina apa din ele. Rosiile se curata de coaja ,se scot semintele si lichidul si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Adaugam usturoiul si ceapa tocata marunt apoi adaugam rosiile ,zaharul si...
Oua umplute
ouale se fierb si se curata. se taie fiecare ou la un capat formind pentru fiecare o palarie :). cu ajutorul unei lingurite scoatem galbenusul care il amestecam cu sare,brinza topita,pateul de ton si putin ulei.amestecam bine. cu aceasta compozitie umplem ouale.apoi punem la fiecare...
Prajitura rapida cu mar si biscuit
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga zahar dupa preferinta fiecaruia tinindu-se cont si de dulceatza merelor. Adaugam putina scortisoara si amestecam. Biscuitii ii asezam pe o tava sau platou formind un dreptunghi .Punem compozitia de mere peste primul strat de...
Omleta cu masline si brinza topita la cuptor
Intr-o tigaie cu putin ulei prajim pancetta. Ouale le batem bine intr-un bol. Adaugam putin lapte, sare si piper Punem pancetta cind e prajita intr-o tava pentru cuptor si punem ouale deasupra. Dam 1-2 minute pe flacara aragazului pina prinde o pojghita oul dedesubt. Apoi punem cuburile de...
Clatite americane
Intr-un bol punem laptele in care am topit la flacara mica zaharul (eu am facut asa deoarece nu am mixer sa pot amesteca laptele cu zaharul pina acesta se topeste) ,ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam pliculetul...
Castane coapte
Pentru castane exista o tigaie speciala. O punem pe foc. Punem castanele si le amestecam foarte des pentru a nu se arde. Foarte folositor e daca se taie putin coaja cu un cutit, asa nu vor pocni si se vor coace mai usor. Daca nu se dispune de o tigaie speciala se pot face si la cuptor. In...
Prajitura din albusuri si cacao
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se acopera cu hartie de copt o forma rotunda ptr cuptor. Intr-un bol se amesteca faina cu 50 gr cacao ,drojdia si zaharul vanilat. Se adauga zaharul si se amesteca totul bine. Intr-un alt bol se bat bine albusurile. Se adauga putina sare si se...
Ricotta prajita
Ricotta se taie felii si se usuca de apa in exces cu ajutorul unui servet de hartie. Intr-un bol se bate spuma oul, se adauga sarea. Intr-o farfurie punem putina faina alba. Trecem fiecare patrat de ricotta prin ou,apoi prin faina facind atentie sa nu il rupem. Se pune ulei intr-o tigaie...
Noduri de dragoste
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava pentru cuptor. Intr-un bol se amesteca untul impreuna cu zaharul pana devine o compozitie alba si spumoasa. Se adauga apoi oul intreg si galbenusul amestecand incet. Se adauga putina sare si coaja rasa de lamaie si laptele. Se amesteca bine toate...
Orez cu ton
Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt. Se calesc ptr 5 minute in 4 linguri ulei. Se adauga tonul maruntit si se lasa inca 2-3 minute, amestecind mereu. Se toarna jumatate pahar vin ,se lasa sa se evapore apoi se adauga bulionul, sare, piper si se lasa la foc mediu ptr 10 minute. Intre timp...
Maccheroni cu ton
Se caleste intr-o tigaie cu putin ulei de masline usturoiul strivit, apoi se adauga bulionul ,se pune sare, piper si se lasa la foc mic pentru 20 minute. Intr-o alta tigaie unsa cu ulei se pune tonul adaugand putin din uleiul din conserva si se caleste pentru cateva minute. Se pune o oala...
Cartofi la cuptor
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi. Ii spalam si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acestia punem crenvustii taiati rondele, maslinele fara samburi si presaram sare. Stropim cartofii cu putin ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 grade. Cand sunt gata,...
Foietaj cu ricotta
Intr-un bol amestecam bine ricotta cu zaharul. Gustam, iar in cazul in care mai trebuie zahar mai adaugam. Depinde de gustul fiecaruia. Foaia de aluat o intindem si taiem dreptunghiuri. Punem pe o jumatate umplutura de ricotta, acoperim cu cealalta jumatate si cu ajutorul unei furculite lipim...
Gogonele murate
Morcovul l-am curatat de coaja si l-am spalat impreuna cu gogosarii si gogonelele, apoi le asezam intr-un bidonas. Separat am fiert 2 litri de apa cu 4 linguri otet si 4 linguri sare, am pus si putin piper. Dupa ce a fiert putin ,am inchis focul si am lasat sa se raceasca, apoi am pus peste...
Inghetata de banane si frisca
Bananele le-am pus cu tot cu coaja la congelator. Eu am uitat de ele si le-am scos abia azi, dar e de ajuns daca le lasati 1 noapte. A doua zi se scot se lasa 10 minute, apoi le decojim si le mixam. Cand sunt gata adaugam zaharul si frisca. Amestecam bine. Punem in cupe sau ce doriti si ornam...
Saculeti cu brinza in sos de smantana
se pune apa la fiert ptr paste cu putina sare. cind aceasta fierbe punem pastele si le fierbem pentru 3 minute. sosul : intr-o tigaie punem putin ulei . adaugam smintina si o diluam cu putin lapte. lasam sa fiarba pina mai scade putin dupa care adaugam condimentele. cind sosul e...
Tarta din padure
intr-o tava rotunda pentru cuptor punem pasta cu tot cu hirtia de copt. deasupra punem alta foaie de copt si punem niste fasole uscata(eu am avut si am pus alune de padure) si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute. intre timp se spala si se curata ciupercile...
Gogosi impaturite
se pune faina intr-un castron cu putina sare. la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte. se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios. se imparte in bucatele( mie mi-au iesit 13). se ia o bucatica si se intinde cu sucitorul. se presara...
Varza dulce la cuptor
punem intr- tigaie 1/4 pahar ulei. cind acesta s-a incins punem ceapa tocata marunt.apoi cind a prins culoare adaugam sunca taiata bastonase si lasam sa se prajeasca. separat varza o taiem julien si o frecam cu sare. dupa ce kaizerul s-a prajit adaugam varza stoarsa bine de zeama....
Sandvisuri copii
chifla o taiem in jumatate pe lung. pe jumatate punem o felie brinza topita intoarsa la colturi,o felie rosie,o felie salam si 3-4 feliutze catofi prajiti. aseazam peste acestea cealalta parte din chifla si cu ketchup desenam diferite figuri :)
Prajitura cu gem de gutui
Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul . Punem...
Tagliatelle cu dovlecei si ardei gras
pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. intr-o tigaie punem 2 linguri ulei . cind acesta s-a incins punem catelul de usturoi curatat. cind acesta a prins culoare,il scoatem din tigaie. adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca. cind a prins culoarea aurie...
Placinta cu dovleac
aluat: intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare. se framinta bine pina devine un aluat nelipicios. se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin). umplutura: dovleacul se curata...
Cartofi a la Riojana
se curata usturoiul si ceapa. usturoiul se taie fisii iar ceapa se toaca nu foarte marunt. salamul se taie si el. cartofii se spala,se curata si se taie cuburi. se incalzesc 4 linguri ulei intr-o tigaie. se caleste salamul,cepele si usturoiul,amestecind din cind in cind. se...
Fusilli cu ardei gras
pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj separat se pune ulei intr-o tigaie. cind s-a incins punem ardeii taiati julien si adaugam sare si piper. lasam sa se caleasca putin si adaugam apa si putin zahar cind ardei sunt gata ,adaugam pastele scurse de apa si amestecam bine.