Briose

de - Andreea - in Prajituri, 27 Iul 2012 | 4389 vizualizari

 

reteta o am de la alt bucataras insa am un plus de zahar ...iar inloc de unt am folosit margarina.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr margarina (sau unt)
  • 50 ml lapte
  • 1 banana
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 praf de copt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose:

Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam apoi ouale, unul pe rind. Se mixeaza foarte bine dupa fiecare. Se adauga banana pisata. Se toarna apoi laptele, omogenizam si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa obtinem o compozitie ca de chec.

Se pune aluatul in forme, se umplu 3/4 si se dau la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20 minute. Se scot si se lasa la racit. Se pot orna dupa placere.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

preaful de copt se poate inlocui cu drojdie uscata ptr prajituri in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede