Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.
Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).
Dam compozitia la frigider pentru cel...
Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei.
Pireul astfel obtinut il amestecam cu oul,ceapa curatata de coaja,spalata si tocata marunt,usturoiul curatat si pisat,sare,piper,patrunjelul...
Intr-un bol punem cele 3 oua.Adaugam zaharul si mixam bine pana ce zaharul s-a topit si devin albe si spumoase.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Dupa ce ciocolata s-a racit putin o adaugam la compozitia de oua amestecand cu grija de jos in...
Foietajul se scoate din frigider si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Intindem foaia si taiem fasii apoi in doua pe latime.
Pe fiecare fasie punem felii de salam si rulam.
Punem astfel trandafirii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 200 grade pana...
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute.
Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama.
Ungem o tava cu ulei sau o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia.
Dam la cuptorul incins...
Intr-o craticioara topim untul amestecand in continuu.
Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine.
Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie facem bilute pe care apoi le turtim cu palma.Decupam cu o forma si le asezam in tava tapetata cu hartie...
Usturoiul si ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.
Cartofii si morcovii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi.
Intr-o tigaie,topim untul si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Se adauga apoi cartofii impreuna cu morcovii si lasam la foc potrivit circa 4 minute.
Se adauga apa...
Vinetele le spalam si le taiem coaja pe lung in mod zebrat.Le taiem apoi felii si le presaram sare si le lasam 10 minute la scurs.
Incingem ulei intr-o tigaie si prajim vinetele pe ambele parti.Le scoatem pe un servet de hartie pentru a indeparta uleiul in exces.
Ceapa se curata decoaja,se...
Rosiile se spala,se rup coditele si se fierb in apa pentru circa 30 secunde.Se scot,se da coaja jos,se inlatura semintele,iar pulpa se toaca marunt.
Patrunjelul se spala sub jet de apa rece.Se scutura de apa si se toaca marunt.
Usturoiul se curata de coaja si se preseaza cu palma mainii....
Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Punem o tigaie cu ulei la incins si punem bucatile de carne.Presaram sare .Lasam sa se caleasca bine pe ambele parti.Adaugam apa cat sa acopere carnea,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit cam 40 minute.Daca e necesar mai adaugam apa din cand in...
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un varf de sare.Patrunjelul il spalam si il tocam fin.Il adaugam la compozitia de albusuri si amestecam cu grija.
Separat amestecam bine galbenusurile cu faina,laptele si parmezanul.
Adaugam albusurile la...
Cum se face sucul de rosii. Eu nu am separator ptr rosii asa ca m-am pus, am spalat rosiile si le-am rupt coditele.
Le-am taiat in patru si le-am pus in robotul de bucatarie.Cand s-au facut ca un suc le-am trecut prin sita ptr a putea separa semintele.
Apoi am pus totul intr-o oala si am...
Spalam orezul in apa rece.
Intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca.Adaugam orezul si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Punem apa ( raportul apa-orez fiind 3:1 ),sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.
Cand orezul s-a fiert adaugam...
Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.
Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la...
Spalam legumele.Morcovul il curatam si il taiem in doua pe lung apoi felii subtiri.Tijele de telina le taiem rondele.Usturoiul il curatam de coaja.Ardeiul gras il taiem in doua pe lung,eliminam cotorul si semintele si il taiem julien.Ceapa o tocam marunt iar rosiile le taiem in doua.
Intr-o...
Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem.
Intr-un bol punem ouale,smantana,laptele si sare.Amestecam totul bine.
Ungem un vas pentru cuptor cu ulei,asezam un strat de...
Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci.
Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele, amestecand in continuu. Punem pe foc mic, lasam 5 minute amestecand in continuare pana ce compozitia se...
In primul rand curatam rosiile de coaja si le tocam cu ajutorul robotului.Cine nu are robot de bucatarie da rosiile prin razatoare.
Separat tocam foarte marunt si ardeii cu ceapa verde.
Punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins ardeii impreuna cu ceapa si le calim bine.Adaugam rosiile...
Fructele le spalam.
Banana o curatam de coaja si o taiem rondele.Kiwi il curatam de coaja si il taiem in patru apoi feliute.La prune,nectarine,piersica scoatem samburii si le taiem felii.Perele le taiem in 4 si apoi felii.
Punem fructele intr-un bol si presaram zahar ( in functie dupa plac...
Pastaile se spala,se rup capetele si se pun la fiert in apa rece cu sare.
Cand s-au fiert le scurgem de apa.
Separat curatam usturoiul de coaja si il pisam bine.Il frecam cu sare si ulei.
Servim pastaile cu usturoiul pregatit.
Laptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase.
Luam cu ajutorul unui polonic din aluat si turnam intr-o tigaie incinsa unsa cu ulei .
Rumenim...
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Se intorc pe toate partile si cand coaja se va innegri le vom pune intr-un bol cu apa.Astfel ele se vor curata mai repede.
Curatam vinetele de coaja si le punem pe un tocator putin in panta ca sa se poata scurge toata zeama vinetelor.
Punem vinetele...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoare.
Intr-un bol batem ouale ,punem sare si piper,adaugam ceapa tocata ma imarunt si cartofii.Amestecam bine.
Punem o tigaie la foc mediu si cand uleiul s-a incins,punem din compozitia de cartofi si rumenim frumos pe ambele parti....
Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam treptat faina.
Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare .
Turnam albusurile peste compozitia de unt si amestecam incet.
In tava tapetata cu hartie de copt ,formam bastonase din...
Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul.
Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea consistenta unei mamaligi.
Lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam pe rand ouale.Dupa fiecare ou...
Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul.
Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel.
Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie.
Cand s-a rumenit pe o parte,o intoarcem pe cealalta parte.
Cand s-a rumenit pe...
Mozzarella se spala si se taie felii nu prea subtiri.
Rosiile se spala,se rupe codita si sse taie si ele felii de grosimea feliilor de mozzarella.
Pe o farfurie asezam alternand rosiile cu mozzarella.
Punem pe fiecare felie de mozzarela cate o frunza de busuioc.
Presaram ulei de...
Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua.
Punem laptele in bol peste celelalte ingrediente si amestecam bine.
Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu foaie de copt.
Dam...
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute.
Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios.
Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul .
Impartim...
Rulada cu ganache de cappuccino
Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba). Dam compozitia la frigider pentru cel...
Chiftelute picante de cartofi
Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa rece cu sare.Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei. Pireul astfel obtinut il amestecam cu oul,ceapa curatata de coaja,spalata si tocata marunt,usturoiul curatat si pisat,sare,piper,patrunjelul...
Prajitura cu ciocolata
Intr-un bol punem cele 3 oua.Adaugam zaharul si mixam bine pana ce zaharul s-a topit si devin albe si spumoase. Separat topim ciocolata impreuna cu untul amestecand mereu cu o lingura de lemn. Dupa ce ciocolata s-a racit putin o adaugam la compozitia de oua amestecand cu grija de jos in...
Trandafiri aperitiv
Foietajul se scoate din frigider si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Intindem foaia si taiem fasii apoi in doua pe latime. Pe fiecare fasie punem felii de salam si rulam. Punem astfel trandafirii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 200 grade pana...
Budinca cu dovlecei
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se presara sare si se lasa la scurs 10 minute. Ouale,branza,smantana se amesteca bine intr-un bol.Adaugam dovleceii bine scursi de zeama. Ungem o tava cu ulei sau o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia. Dam la cuptorul incins...
Fursecuri cu gem
Intr-o craticioara topim untul amestecand in continuu. Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine. Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie facem bilute pe care apoi le turtim cu palma.Decupam cu o forma si le asezam in tava tapetata cu hartie...
Supa de cartofi cu morcov
Usturoiul si ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Cartofii si morcovii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi. Intr-o tigaie,topim untul si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Se adauga apoi cartofii impreuna cu morcovii si lasam la foc potrivit circa 4 minute. Se adauga apa...
Mancare de vinete la cuptor
Vinetele le spalam si le taiem coaja pe lung in mod zebrat.Le taiem apoi felii si le presaram sare si le lasam 10 minute la scurs. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim vinetele pe ambele parti.Le scoatem pe un servet de hartie pentru a indeparta uleiul in exces. Ceapa se curata decoaja,se...
Salsa alla pizzaiola
Rosiile se spala,se rup coditele si se fierb in apa pentru circa 30 secunde.Se scot,se da coaja jos,se inlatura semintele,iar pulpa se toaca marunt. Patrunjelul se spala sub jet de apa rece.Se scutura de apa si se toaca marunt. Usturoiul se curata de coaja si se preseaza cu palma mainii....
Piure de cartofi cu ciuperci si friptura de porc
Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Punem o tigaie cu ulei la incins si punem bucatile de carne.Presaram sare .Lasam sa se caleasca bine pe ambele parti.Adaugam apa cat sa acopere carnea,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit cam 40 minute.Daca e necesar mai adaugam apa din cand in...
Omleta pufoasa cu patrunjel
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un varf de sare.Patrunjelul il spalam si il tocam fin.Il adaugam la compozitia de albusuri si amestecam cu grija. Separat amestecam bine galbenusurile cu faina,laptele si parmezanul. Adaugam albusurile la...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Eu nu am separator ptr rosii asa ca m-am pus, am spalat rosiile si le-am rupt coditele. Le-am taiat in patru si le-am pus in robotul de bucatarie.Cand s-au facut ca un suc le-am trecut prin sita ptr a putea separa semintele. Apoi am pus totul intr-o oala si am...
Orez cu cascaval si rosii cherry
Spalam orezul in apa rece. Intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca.Adaugam orezul si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Punem apa ( raportul apa-orez fiind 3:1 ),sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand. Cand orezul s-a fiert adaugam...
Pariziene cu mar
Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit. Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la...
Paste cu legume la cuptor
Spalam legumele.Morcovul il curatam si il taiem in doua pe lung apoi felii subtiri.Tijele de telina le taiem rondele.Usturoiul il curatam de coaja.Ardeiul gras il taiem in doua pe lung,eliminam cotorul si semintele si il taiem julien.Ceapa o tocam marunt iar rosiile le taiem in doua. Intr-o...
Cartofi gratinati
Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem. Intr-un bol punem ouale,smantana,laptele si sare.Amestecam totul bine. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei,asezam un strat de...
Desert rapid cu biscuiti
Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci. Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele, amestecand in continuu. Punem pe foc mic, lasam 5 minute amestecand in continuare pana ce compozitia se...
Rosii prajite
In primul rand curatam rosiile de coaja si le tocam cu ajutorul robotului.Cine nu are robot de bucatarie da rosiile prin razatoare. Separat tocam foarte marunt si ardeii cu ceapa verde. Punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins ardeii impreuna cu ceapa si le calim bine.Adaugam rosiile...
Salata de fructe
Fructele le spalam. Banana o curatam de coaja si o taiem rondele.Kiwi il curatam de coaja si il taiem in patru apoi feliute.La prune,nectarine,piersica scoatem samburii si le taiem felii.Perele le taiem in 4 si apoi felii. Punem fructele intr-un bol si presaram zahar ( in functie dupa plac...
Pastai cu usturoi
Pastaile se spala,se rup capetele si se pun la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert le scurgem de apa. Separat curatam usturoiul de coaja si il pisam bine.Il frecam cu sare si ulei. Servim pastaile cu usturoiul pregatit.
Clatite cu banane si ciocolata
Laptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase. Luam cu ajutorul unui polonic din aluat si turnam intr-o tigaie incinsa unsa cu ulei . Rumenim...
Salata de vinete
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Se intorc pe toate partile si cand coaja se va innegri le vom pune intr-un bol cu apa.Astfel ele se vor curata mai repede. Curatam vinetele de coaja si le punem pe un tocator putin in panta ca sa se poata scurge toata zeama vinetelor. Punem vinetele...
Maioneza rapida
Punem ingredientele intr-un pahar inalt. Cu ajutorul unui blender amestecam toate ingredientele pana se obtine consistenta dorita. Gata :)
Rosti
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoare. Intr-un bol batem ouale ,punem sare si piper,adaugam ceapa tocata ma imarunt si cartofii.Amestecam bine. Punem o tigaie la foc mediu si cand uleiul s-a incins,punem din compozitia de cartofi si rumenim frumos pe ambele parti....
Limbi de pisica
Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa. Apoi adaugam treptat faina. Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare . Turnam albusurile peste compozitia de unt si amestecam incet. In tava tapetata cu hartie de copt ,formam bastonase din...
Churros
Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea consistenta unei mamaligi. Lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam pe rand ouale.Dupa fiecare ou...
Clatite
Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul. Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel. Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie. Cand s-a rumenit pe o parte,o intoarcem pe cealalta parte. Cand s-a rumenit pe...
Salata Caprese
Mozzarella se spala si se taie felii nu prea subtiri. Rosiile se spala,se rupe codita si sse taie si ele felii de grosimea feliilor de mozzarella. Pe o farfurie asezam alternand rosiile cu mozzarella. Punem pe fiecare felie de mozzarela cate o frunza de busuioc. Presaram ulei de...
Chec brazilian
Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua. Punem laptele in bol peste celelalte ingrediente si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu foaie de copt. Dam...
Covrigi
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute. Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios. Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul . Impartim...