Rulada cu ganache de cappuccino

de - Andreea - in Prajituri, 30 Aug 2013 | 13888 vizualizari

 

Usor de facut :) ... si atat de buna...

 

INGREDIENTE

Pentru blat rulada :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao

Pentru ganache de cappuccino

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 1\2 cescuta cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de cappuccino:

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.

Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).

Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.

Apoi cu ajutorul unui mixer,mixam compozitia  pana devine o crema fina .Adaugam cafeaua si amestecam incet.Dam la frigider pana in momentul folosirii la rulada.

Pentru blat:

Separam mai intai albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam totul foarte bine.

Galbenusurile se freaca cu ulei.

Se adauga apoi incet la compozitia de albusuri si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus cu grija.

Tapetam o forma pentru cuptor.Din aceasta compositie, facem pe foaia de copt fasii pe care le vom da la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

Intre timp la restul de compozitiei adaugam 3 lingurite cacao si amestecam din nou de jos in sus.

Scoatem tava si turnam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.Facem testul cu scobitoarea daca e nevoie.

Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.Lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit il desfacem,ungem blatul cu ganache si rulam inapoi.

Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone