Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza.
Cartofii se curata de coaja,se spala si se...
Pastaile se spala si se rup capetele.Se pun la fiert in ap cu sare.
Cand s-au fiert se scurg bine de apa.Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam bine pastaile,maioneza,mararul si sarea. ( Daca nu avei robot atunci dati pastaile prin masina de tocat).
Se serveste rece pe paine.
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa.
Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul foarte bine.Se trece compozitia intr-o tigaie la foc mic si amestecam continuu pina ce compozitie se...
Intr-o tigaie punem smantana si lasam la foc mic pentru 2-3 minute.
Adaugam parmezanul si amestecam cu o lingura de lemn.Punem piper si sare dupa gust.
Untul punem pestesmantana si amestecam pina ce acesta se va topi.Punem si nucsoara.
Separat punem pastele la fiert in apa cu sare.Se...
Fasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa.
Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata .
Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam apa.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Spre sfarsit adaugam carnatii uscati taiati felii...
Intr-o tigaie punem uleiul si calim usturoiul taiat felii si ardeii iuti taiati nu prea marunt.Adaugam sucul de rosii,sare dupa gust .Se lasa la foc mic pentru circa 20 minute.
Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb circa 10 minute.
Se scurg pastele de apa si se adauga la sos....
Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi.
Se pune o tigaie cu ulei si cand acesta s-a incins,punem cartofii la prajit.Presaram sare.
Separat amestecam usturoiul pisat,patrunjelul tocat foarte fin,coriandru,sare si piper.
Cartofii cand sunt gata,ii scoatem si ii amestecam cu...
Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine.
Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit.
Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri...
Punem intr-un bol ouale si zaharul si batem bine.
Adaugam frisca lichida si amestecam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si punem la compozitia de oua.
Jumatate din compozitie o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
In cealalta jumatate punem cele 3 linguri...
Carnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma.
Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele de telina taiate tot rondele.
Dupa aprozimativ 10 minute adaugam ardeiul tocat marunt,ceapa...
Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi.
Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul foarte bine.
Punem compozitia intr-un bol si adaugam faina pina devine de consistenta unei smantani...
Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa.
Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam untul si lasam sa se topeasca.Punem mazarea si ceapa verde taiata rondele si lasam cateva minute sa...
Facem un aluat amestecand faina,apa in care am dizolvat drojdia,sarea,uleiul si framantam bine.Nu necesita dospire !!!
Bulionul il amestecam cu putin zahar si foi de busuioc tocate marunt.Cu acesta ungem aluatul intins.
Punem deasupra tonul si porumbul.
Dam la cuptorul incins la 180...
Amestecam ouale cu zaharul.Nu este necesar ca zaharul sa fie topit in totalitate.
Adaugam untul topit si racit,zeama de la portocale si amestecam bine.
Faina se amesteca cu prafull de copt si se adauga la oua.Adaugam putina coaja de portocala data prin razatoarea mica.
Punem compozitia...
Punem fasolea la fiert in apa rece.Dupa ce da primul clocot,schimbam apa si adaugam sare.
Adaugam morcovii dati prin razatoare,tijele de telina tocate marunt si ardeii taiati cubulete.
Rosiile se curata de coaja si se dau prin razatoare sau ( cum am facut eu) se foloseste robotul de...
Toate legumele se spala sub jet de apa rece.
Usturoiul se curata de coaja,ceapa se taie rondele,ardeiul iute se curata de seminte,morcovii se curata de coaja si se taie cuburi mici,tijele de telina si dovlecelul se toaca si ele marunt.
Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim...
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.
Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.
Lasam la...
Aluatl se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Cascavalul se da prin razatoarea mica.
Taiem aluatul in triunghiuri.Pe fiecare punem cascaval si rulam.Eu le-am taiat in triunghiuri mici deoarece era mai bine ptr copii.
Batem oul cu putina apa si ungem fiecare croissant.Dam la...
Dizolvam drojdia in apa calduta.
Punem intr-un bol faina,drojdia,sarea,uleiul si amestecam bine pana obtinem un aluat moale si nelipicios..
Deoarece nu necesita timp de dospire,impartim aluatul in bilute .Fiecare biluta o intindem ( nu prea subtiri).
Ungem fiecare pizzetta cu sosul de...
Intr-o sticla punem laptele ,scortisoara si zaharul.Amestecam foarte bine pina caind laptele devine spuma.
Punem in pahare capsunile spalate si taiate cubulete,laptele si ornam cu ciocolata rasa.
Se serveste cat mai rece,posibil adaugand 1-2 cuburi gheata.
Se ia carnea si se spala.
Intr-un bol punem ulei de masline,sucul de la lamaie,sare,piper.Punem carnea in bol,amestecam bine si lasam la marinat circa 30 minute la frigider.
In alt bol amestecam pesmetul cu cimbrul.Se trece carnea prin accest amestec si se prajeste pe o tava antiaderenta...
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante.
Dupa ce am feliat cartofii ii punem intr-un bol cu apa rece cu gheata.
Intr-o tigaie adanca,punem mult ulei sau untura...
Se pune apa la fiert.Cand aceasta fierbe,se pune sare si apoi se pun pastele.Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj.Se scurg de apa cand sunt gata .
Rosiile se spala,se rupe codita si se taie cuburi mici.
Usturoiul se curata de coaja si se caleste in ulei incins. Se adauga...
Spalam spanacul si il punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert il lasam sa se scurga bine de apa si il tocam marunt.
Ceapa tocata,ardeii tocati marunt si usturoiul le punem la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a calit adaugam spanacul si condimentele .
Dupa ce s-a calit si spanacul...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina cand devine o compozitie tare si lucioasa.
Galbenusurile se freaca cu ulei si se adauga la albusuri.Amestecam cu grija.
Adaugam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de...
Intr-un bol punem ouale si le batem cu ajutorul unui tel.Adaugam sare si piper dupa gust.Adaugam si cascavalul ras.
Separat ,intr-o tigaie punem la calit dovlecelul taiat in 4 si apoi felii,pancetta,maslinele fara samburi.Presaram cimbrul uscat.
Dupa ce acestea s-au calit punem ouale si...
Se pun intr-un bol ouale ,zaharul si amestecam cu ajutorul unui tel.Se poate folosi si mixerul.
Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,untul topit si racit,coaja de lamaie,merele curatate de coaja si date prin razatoare si scortisoara.
Amestecam totul si punem intr-o tava...
Mediile se curata foarte bine cu ajutorul unui burete de sirma sub jet de apa rece.Se rupe '' barba'' cu grija.
Intr-o tigaie punem un pahar cu apa si midiile.Cand acestea s-au deschis,se scot din tigaie.Apa se arunca.
Cele care nu s-au deschis , se arunca deoarece nu sunt bune.
Punem in...
Se pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !
Pastele acestea se fac in trei miscari....atit e de simplu :))
Rosiile le spala si le taiem cuburi.Mozzarella o scurgem de apa si o taiem cuburi si pe ea.Busuiocul il spalam sub jet de apa rece si il tocam marunt.
Pastele le punem la fiert in apa cu sare.Cind au fiert se scurg de apa...
Midii,orez si cartofi la cuptor
Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza. Cartofii se curata de coaja,se spala si se...
Pasta de fasole pastai
Pastaile se spala si se rup capetele.Se pun la fiert in ap cu sare. Cand s-au fiert se scurg bine de apa.Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam bine pastaile,maioneza,mararul si sarea. ( Daca nu avei robot atunci dati pastaile prin masina de tocat). Se serveste rece pe paine.
Cuiburi cu mazare
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul foarte bine.Se trece compozitia intr-o tigaie la foc mic si amestecam continuu pina ce compozitie se...
Paste ''Alfredo''
Intr-o tigaie punem smantana si lasam la foc mic pentru 2-3 minute. Adaugam parmezanul si amestecam cu o lingura de lemn.Punem piper si sare dupa gust. Untul punem pestesmantana si amestecam pina ce acesta se va topi.Punem si nucsoara. Separat punem pastele la fiert in apa cu sare.Se...
Fasole verde cu carnati uscati
Fasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata . Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam apa. Se adauga sare si piper dupa gust. Spre sfarsit adaugam carnatii uscati taiati felii...
Penne all'arrabbiata
Intr-o tigaie punem uleiul si calim usturoiul taiat felii si ardeii iuti taiati nu prea marunt.Adaugam sucul de rosii,sare dupa gust .Se lasa la foc mic pentru circa 20 minute. Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb circa 10 minute. Se scurg pastele de apa si se adauga la sos....
Batata Bi Kezbera
Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cuburi. Se pune o tigaie cu ulei si cand acesta s-a incins,punem cartofii la prajit.Presaram sare. Separat amestecam usturoiul pisat,patrunjelul tocat foarte fin,coriandru,sare si piper. Cartofii cand sunt gata,ii scoatem si ii amestecam cu...
Placinta cu mere
Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine. Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit. Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri...
Prajitura soacrei
Punem intr-un bol ouale si zaharul si batem bine. Adaugam frisca lichida si amestecam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt si punem la compozitia de oua. Jumatate din compozitie o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In cealalta jumatate punem cele 3 linguri...
Ciorba de porc
Carnea se pune la fiert in apa rece.La primul coloc schimbam apa.In apa cea noua punem sare si lasam carnea sa fiarba luand mereu spuma. Punem morcovul taiat in doua si apoi rondele si tijele de telina taiate tot rondele. Dupa aprozimativ 10 minute adaugam ardeiul tocat marunt,ceapa...
Chiftelute din dovlecei
Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul foarte bine. Punem compozitia intr-un bol si adaugam faina pina devine de consistenta unei smantani...
Cappelletti in sos de smantana cu mazare
Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Cappelletti se fierb aproximativ 6 minute.Cand sunt gata se scurg de apa. Separat punem o tigaie la foc mediu.Adaugam untul si lasam sa se topeasca.Punem mazarea si ceapa verde taiata rondele si lasam cateva minute sa...
Pizza cu ton si porumb dulce
Facem un aluat amestecand faina,apa in care am dizolvat drojdia,sarea,uleiul si framantam bine.Nu necesita dospire !!! Bulionul il amestecam cu putin zahar si foi de busuioc tocate marunt.Cu acesta ungem aluatul intins. Punem deasupra tonul si porumbul. Dam la cuptorul incins la 180...
Prajitura cu portocale
Amestecam ouale cu zaharul.Nu este necesar ca zaharul sa fie topit in totalitate. Adaugam untul topit si racit,zeama de la portocale si amestecam bine. Faina se amesteca cu prafull de copt si se adauga la oua.Adaugam putina coaja de portocala data prin razatoarea mica. Punem compozitia...
Supa de rosii cu fasole
Punem fasolea la fiert in apa rece.Dupa ce da primul clocot,schimbam apa si adaugam sare. Adaugam morcovii dati prin razatoare,tijele de telina tocate marunt si ardeii taiati cubulete. Rosiile se curata de coaja si se dau prin razatoare sau ( cum am facut eu) se foloseste robotul de...
Spaghete cu legume a la bolognese
Toate legumele se spala sub jet de apa rece. Usturoiul se curata de coaja,ceapa se taie rondele,ardeiul iute se curata de seminte,morcovii se curata de coaja si se taie cuburi mici,tijele de telina si dovlecelul se toaca si ele marunt. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim...
Painici Laugenbrot
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina. Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios. Lasam la...
Mini croissants
Aluatl se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoarea mica. Taiem aluatul in triunghiuri.Pe fiecare punem cascaval si rulam.Eu le-am taiat in triunghiuri mici deoarece era mai bine ptr copii. Batem oul cu putina apa si ungem fiecare croissant.Dam la...
Pizzette
Dizolvam drojdia in apa calduta. Punem intr-un bol faina,drojdia,sarea,uleiul si amestecam bine pana obtinem un aluat moale si nelipicios.. Deoarece nu necesita timp de dospire,impartim aluatul in bilute .Fiecare biluta o intindem ( nu prea subtiri). Ungem fiecare pizzetta cu sosul de...
Spuma de lapte cu capsuni
Intr-o sticla punem laptele ,scortisoara si zaharul.Amestecam foarte bine pina caind laptele devine spuma. Punem in pahare capsunile spalate si taiate cubulete,laptele si ornam cu ciocolata rasa. Se serveste cat mai rece,posibil adaugand 1-2 cuburi gheata.
Iepure cu cimbru
Se ia carnea si se spala. Intr-un bol punem ulei de masline,sucul de la lamaie,sare,piper.Punem carnea in bol,amestecam bine si lasam la marinat circa 30 minute la frigider. In alt bol amestecam pesmetul cu cimbrul.Se trece carnea prin accest amestec si se prajeste pe o tava antiaderenta...
Cipsuri de casa
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri.Eu am folosit cutitul special pentru prosciutto.Cu cit feliile sunt mai subtiri cu atit vor iesi mai crocante. Dupa ce am feliat cartofii ii punem intr-un bol cu apa rece cu gheata. Intr-o tigaie adanca,punem mult ulei sau untura...
Tagliatelle cu rosii si busuioc
Se pune apa la fiert.Cand aceasta fierbe,se pune sare si apoi se pun pastele.Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj.Se scurg de apa cand sunt gata . Rosiile se spala,se rupe codita si se taie cuburi mici. Usturoiul se curata de coaja si se caleste in ulei incins. Se adauga...
Piure de spanac cu oua ochiuri
Spalam spanacul si il punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert il lasam sa se scurga bine de apa si il tocam marunt. Ceapa tocata,ardeii tocati marunt si usturoiul le punem la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a calit adaugam spanacul si condimentele . Dupa ce s-a calit si spanacul...
Mini guguluf cu cocos
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina cand devine o compozitie tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si se adauga la albusuri.Amestecam cu grija. Adaugam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de...
Omleta
Intr-un bol punem ouale si le batem cu ajutorul unui tel.Adaugam sare si piper dupa gust.Adaugam si cascavalul ras. Separat ,intr-o tigaie punem la calit dovlecelul taiat in 4 si apoi felii,pancetta,maslinele fara samburi.Presaram cimbrul uscat. Dupa ce acestea s-au calit punem ouale si...
Prajitura cu mere rase
Se pun intr-un bol ouale ,zaharul si amestecam cu ajutorul unui tel.Se poate folosi si mixerul. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,untul topit si racit,coaja de lamaie,merele curatate de coaja si date prin razatoare si scortisoara. Amestecam totul si punem intr-o tava...
Midii cu patrunjel
Mediile se curata foarte bine cu ajutorul unui burete de sirma sub jet de apa rece.Se rupe '' barba'' cu grija. Intr-o tigaie punem un pahar cu apa si midiile.Cand acestea s-au deschis,se scot din tigaie.Apa se arunca. Cele care nu s-au deschis , se arunca deoarece nu sunt bune. Punem in...
Cafea interactiva
Se pune apa in ibric si se pune pe foc mic.Se adauga zaharul vanilat ,scortisoara si cafeaua.Se lasa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba,opriti focul.Se adauga mierea in momentul servirii !
Paste de vara
Pastele acestea se fac in trei miscari....atit e de simplu :)) Rosiile le spala si le taiem cuburi.Mozzarella o scurgem de apa si o taiem cuburi si pe ea.Busuiocul il spalam sub jet de apa rece si il tocam marunt. Pastele le punem la fiert in apa cu sare.Cind au fiert se scurg de apa...