Cand am facut painicile Laugenbrot vazusem ca un comment zicea cum ca din acest aluat se fac si covrigi.Asa ca m-am pus din curiozitate sa vad de ies niste covrigi la fel de buni precum painicile....
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute.
Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios.
Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul .
Impartim aluatul in mai multe parti mici.Fiecare parte o facem sul care apoi il impartim in doua parti egale si il impletim facand astfel covrigii.
Punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si cand apa incepe sa fiarba pune cate 4-5 covrigi si ii lasam maxim 30 secunde.
Scosi din apa se pun direct in tava tapetata cu foaie de copt.
Se dau la cuptor la 180 grade pana ce se rumenesc frumos.