Abea ce le-am scos din cuptor...atit de bune,pufoase,parfumate....mai ales ca sunt cu mar :D
Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.
Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la dospit.
Framantam aluatul pana va deveni nelipicios.Lasam la dospit circa 1 ora sau pana isi va dubla volumul.
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare.Punem o tigaie cu putin ulei si calim merele adaugand zahar in functie de cat de dulci sunt merele.Cand s-au calit,inchidem focul si lasam sa se raceasca.
Aluatul il impartim in mai multe bile.Luam fiecare bila,o intindem cu ajutorul sucitorului.Jumatate din foaie o taiem fasii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.Pe mijloc punem mar. partea netaiata o asezam peste mar iar peste aceasta asezam partea taiata fasii ( vezi foto) :D
Asezam in tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam astfel circa 10-15 minute.
Le ungem cu ou batut subtiat cu putina apa si presaram zahar.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pana ce se vor rumeni frumos.
Se scot,se lasa sa se raceasca si se servesc.