Piure de cartofi cu ciuperci si friptura de porc

de - Andreea - in Porc, 26 Aug 2013 | 5543 vizualizari

 

Ciupercile in piureul de cartofi sunt un plus de gust minunat.Sa incercati...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 1\2 ceapa
  • 250 gr ciuperci
  • lapte
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu ciuperci si friptura de porc:

Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Punem o tigaie cu ulei la incins si punem bucatile de carne.Presaram sare .Lasam sa se caleasca bine pe ambele parti.Adaugam apa cat sa acopere carnea,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit cam 40 minute.Daca e necesar mai adaugam apa din cand in cand.Cand apa a scazut de tot si carnea e frageda inchidem focul.

Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ciupercile taiate marunt.Cand aproape s-au calit adaugam ceapa tocata marunt.Cand s-au calit inchidem focul.

Separat curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cuburi.II punem la fiert in apa rece cu sare .Cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii pisam.Adaugam untul si laptele.La sfarsit adaugam ciupercile si amestecam bine.

Se servesc impreuna cu carnea de porc.

TIPS-URI

1

Carnea de porc poate fi inlocuita cu orice altfel de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu ciuperci si friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lory_andronache 1

26.08.2013, 18:46

Simplu si bun iar ideea cu ciupercile e super.Bv Andreea :*

lory_andronache 1

26.08.2013, 18:47

- Andreea - 1

26.08.2013, 18:52

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza creata