Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 23 Mar 2016 | 6525 vizualizari

 

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g pastă de roșii cu ardei
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g faină
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit, bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 1 dovlecel
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf ghimbir
  • un praf piper
  • ketchup pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata:

Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și  le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.

Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.

Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.

Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.

Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.

Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.

Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.

Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.

Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.

Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.

Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.

Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (29)

Sylvia 1

25.03.2016, 11:25

arata superb Meri ca tot ce gatesti tu

Geanina87 1

25.03.2016, 12:21

Andra_Constantinescu 1

26.03.2016, 14:13

E minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de untisor