publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Pachetele cu ricotta
Punem laptele la incalzit impreuna cu 100 gr zahar si drojdia proaspata. ( laptele trebuie sa fie cald,nu fierbinte) Cernem faina si o punem intr-un bol.Adaugam laptele si incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....
Clatite cu inghetata si ciocolata
Mixam ouale intregi cu galbenusurile.Adaugam faina cernuta,cele 250 ml frisca lichida,zaharul si laptele rece. Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Ungem o tigaie cu ulei...
Ostropel din pulpe de pui
Pulpele le spalam,le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert,le scurgem de apa si le inlaturam pielita. Punem ulei intr-o tigaie si rumenim frumos pulpele pe ambele parti . Scoatem pulpele intr-o farfurie ,acoperim,iar in uleiul in care acestea s-au prajit punem...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe flacara aragazului sau la gratar.Cand s-au copt bine pe toate partile,le punem intr-un vas cu apa. Le curatam si le punem pe un tocator putin in panta,astfel se va scurge apa . Le tocam cu un tocator de lemn,le amestecam cu ceapa tocata cat mai fin ,ulei de floarea...
Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba
Mousse : Mixam mascarpone pana ce devine o crema. Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita. Crepes: Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca...
Omleta cu paste umplute
Punem apa la fiert.Cand aceasta a inceput sa fiarba,punem sare si pastele.Fierbem pentru 5 minute apoi punem pastele sa se scurga bine de apa. Punem o tigaie cu putin ulei.Cand uleiul s-a incins,adaugam pastele si lasam cateva minute la foc potrivit. Separat mixam ouale adaugand marar,sare...
Piersici cu bezea in sos de ciocolata
Jumatatile de piersica se scurg bine de zeama din conserva. Mixam spuma tare albusul de ou dupa care adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devin o spuma tare si lucioasa. Cu ajutorul unui posh punem albus de ou pe fiecare piersica. Dam la cuptorul incins la 200 grade...
Legume cu carnati
Punem intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei,usturoiul curatat si lasat intreg,rozmarinul si piper.Cand usturoiul a prins culoare ,il eliminam. Carnatii ii taiem rondele si ii punem in tigaie.Lasam sa se prajeasca putin si adaugam vinul.Lasam pana acesta se va evapora. Cand carnatii s-au...
Paine de casa cu cartofi
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure. Drojdia o frecam cu zaharul pana la...
Paste cu branza de oaie
Punem apa la fiert la foc iute.Cand apa fierbe,punem sare si adaugam pastele. Le lasam sa fiarba 10 minute ( sau dupa tipul de pasta ales,fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj).Amestecati din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert,scurgeti apa si...
Shake cu Nesquik
Prepararea e tare simpla. Punem in paharul blender-ului inghetata,laptele ,frisca lichida si nesquik. Mixam bine pana ce totul devine o masa omogena. Topim putin crema de ciocolata si punem gura paharelor in crema.Decoram cu bomboane decorative. Punem inghetata in pahare,ornam cu...
Quenelles D'Asburgo
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine...
Spaghete cu ciuperci si sos de rosii picant
Ardeiul il spalam,eliminam semintele si il tocam cuburi. Ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt. Punem o tigaie cu putin ulei de masline si calim ardeiul.Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca impreuna. Punem ciupercile si calim in continuare amstecand din cand in cand...
Chiftelute cu mazare
Curatam cartofii,ii soalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii punem intr-un bol si ii lasam putin sa se racoreasca. Amestecam bine carnea de vita cu cea de porc si o adaugam in bolul cu cartofi. Adaugam apoi...
Banana Split
Punem pe o farfurie 3 bile de inghetata . Banana o taiem pe lung si o punem langa inghetata. Stropim inghetata cu vodka . Ornam cu multa frisca si mult topping de ciocolata ( topind ciocolata impreuna cu laptele si frisca lichida). Se serveste imediat.
Biscuiti cu lamaie
Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca. Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o...
Tagliatelle cu friptura in sos
Punem un vas cu apa la foc potrivit.Cand apa incepe sa fiarba,punem sare groasa si apoi punem pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.Cand au fiert le scurgem bine de apa. Intre timp,curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte,il spalam si il tocam...
Pizza muffins
Pregatim un aluat din faina,apa calduta,drojdie si sare.Framantam adaugand uleiul. Obtinem un aluat moale si nelipicios. NU necesita dospire ! Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar . Punem cercurile de aluat in formele de briose. Ungem aluatul cu...
Pizza cu cartofi
Facem un aluat amestecand faina,apa calduta,drojdia si sare. Framantam adaugand uleiul pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. NU necesita dospire . Impartim aluatul in doua parti egale. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii feliem cat mai subtiri posibil. Intindem...
Foietaj cu ton
Scoateti foietajul din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei . Ceapa o tocam cat mai marunt si o calim in putin ulei de masline.Adaugam tonul si porumbul dulce .LAsam sa se caleasca impreuna amestecand de cand in cand cu o lingura de lemn. Intindem foaia de foietaj si o impartim...
Paste la cuptor
Punem apa la fiert .Cand aceasta a inceput sa fiarba,punem sare si adaugam pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj .Cand au fiert le scurgem de apa. Intre timp punem intr-o tigaie uleiul de masline si calim usturoiul intreg.Cand acesta a prins culoare,il eliminam . Adaugam in...
Parizer pane reteta simpla si rapida pentru micul dejun
Cum se prepara Parizer pane reteta simpla si rapida pentru micul dejun Ouale le mixam spuma adaugand sare dupa gust. Trecem fiecare felie de parizer intai prin faina,apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet. Le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie...
Sufleu de ciocolata
Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare. Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri...
Ciuperci umplute
Ciupercile le-am curatat de pielita si le-am spalat.Le-am uscat cu un prosop de hartie. Piciorusele ciupercilor le-am tocat marunt si le-am calit in tigaie cu putin ulei de masline incins ,impreuna cu ceapa spalata,curatata si tocata marunt,sare si piper dupa gust .Adaugam putin marar ....
Prajitura cu mere ( de post )
Mai intai incepem prin a face aluatul. Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim vasul si lasam la dospit...
Paste picante cu ton
Curatam ceapa ,o spalam si o tocam cat mai marunt. Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Cand usturoiul a prins culoare il indepartam . Adaugam porumbul scurs de apa de conservare si tonul maruntit.Lasam sa se caleasca impreuna la foc potrivit...
Chec cu ricotta
Mixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul. Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitie alternind cu laptele. Trebuie sa obtinem o compozitie ca o smantana...
Salata calda cu maioneza
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Crenvustii ii rumenim usor in putin ulei si ii scoatem pe un servet de hartie. Ouale le fierbem,apoi le decojim si le feliem. Din 200 ml ulei,un ou intreg,mustar si sare facem o maioneza cu...
Tagliatelle cu cicoare
Mai intai spalam bine frunzele de cicoare.Le punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert le punem sa se scurga bine apa din ele. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim usturoiul curatat.Cand acesta a prins culoare il eliminam. Punem frunzele de cicoare si lasam la calit....
Sarmale de post cu ciuperci
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba. Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le taiem in doua apoi le feliem.Piciorusele le tocam marunt. Punem intr-o tigaie putin ulei si calim...