Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.
Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin restul de lapte caldut si untul topit si racit.Framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald pana ce isi va dubla volumul.
Separam mixam albusurile si le amestecam cu nuca maruntita.
Cand aluatul a dospit il intindem pe masa de lucru,il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si il impartim in 2 parti egale.
Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor.Intindem pe toata suprafata compozitia cu nuca si rulam.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem rondele din aluat.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .Ungem melcisorii cu galbenusul desfacut in 2 linguri cu lapte.
Coacem in cuptorul incins la 180 grade .
Bune calde,reci si la fel de pufoase si a doua zi ( daca raman) :)
1
Pentru mai mult parfum puneti in aluatcoaja rasa de la portocala sau lamaie.