Mucenici moldovenesti

de - Andreea - in Piine, 10 Mar 2014 | 3395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • coaja de portocala
  • 1 lingura cu miere
  • 1\2 lingurita sare

Pentru sirop:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu apa
  • 3 linguri cu miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute.

Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul cald.

Se framanta cel putin 15-20 minute.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi va dubla volumul.

Luam din aluat bucati mici si le rulam in snururi ,le rasucim apoi in forma de opt.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180 grade.

Intre timp fierbeti un sirop din apa si miere.

Treceti mucenicii copti prin sirop si apoi prin nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]