Stiu...nu e cel mai cel din cele mai cele.Blatul e unul gata facut,nimik elaborat .... Dar anul acesta Denisa a vrut sa ia parte la '' fabricarea '' torului ei asa ca avand in vedere ca l-am facut amandoua...pentu noi e cel mai cel din cele mai cele ;) .... Multumesc inca o data celor ce au transmis un gand frumos Denisei si din partea ei o felie de tort ( e darnica,ca oricum nu mai e ) ... :))
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi mixam la viteza maxima pana obtinem o crema pufoasa .
Frisca lichida ( cele 300 ml) o mixam bine la viteza maxima pana devine o spuma tare adaugand putin zahar daca este necesar.
Capsunele le spalam ,le rupem coditele si le taiem in doua.Presaram zahar ( in functie de cat de dulci sunt capsunele) si lasam la frigider pana in momentul asamblarii tortului.
Punem pe un platou rotund prima parte a blatului.O insiropam cu sucul de piersici,punem un strat de crema de ciocolata.
Asezam cea de-a doua parte a blatului si la fel insiropam si acoperim cu crema de ciocolata.
Incheiem cu ultima parte de blat .Acoperim intreaga suprafata cu frisca .
Ornam cu capsuni,frisca si ornamente colorate.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
1
Puteti inlocui compotul de piersici cu un altul la alegere sau chiar cu un sirop obtinut din apa cu zahar.
2
Pentru un plus de aroma adaugati in crema de ciocolata o fiola esenta de rom.