Placinta cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Mar 2014 | 13991 vizualizari

 

De cand tot tin eu sa fac placinta asta...Reteta am luat-o de la Gaby ( are niste poze de iti vine sa le mananci) :)) ... M-am pus si eu ca o gospodina desavirsita ce sunt :)) sa fac placinta.Ce sa zic ??? E suuuuuper buna.Aluat pufos,aromat...si daca are si mere ...e perfecta !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 100 gr unt sau margarina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie proaspata ( sau 1 plic drojdie uscata)
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 7 mere
  • 50 gr unt
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Incepem prin a face aluatul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare.

Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul.

Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam in continuare pentru cel putin 10 minute.

Ungem aluatul obtinut ( trebuie sa fie nelipicios si elastic) cu putin ulei,acoperim bolul si il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul ( cel putin).

Intre timp,spalam merele,le curatam de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari .

Punem intr-o tigaie la foc mic , untul impreuna cu zaharul .Amestecam pana ce zaharul s-a diluat si adaugam marul ras.Lasam in continuare la foc mic amestecand din cand in cand ,pana ce scade toata zeama de la mar.

Aluatul il framantam din nou si il impartim in 3 parti ( sau in doua parti,depinde de marimea tavii). La fel impartim si umplutura.

Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor.O impartim in trei parti egale pe lung ( fara a taia aluatul) .Partile laterale le crestam.

In mijloc punem umplutura de mere si incepem sa trecem fasiile de aluat peste umplutura,alternand fasiile din stinga cu cele din dreapta ( vezi foto). 

La fel procedam si cu restul de aluat.

Ungem placintele cu ou batut ,le punem in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si lasam astfel inca 30 minute la loc cald.

Punem tava la cuptor la 180 grade pana se rumenesc frumos placintele.

Dupa plac se pudreaza cu zahar pudra .

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma puneti esenta de rom la umplutura de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat