Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D
Pentru briose:
Pentru mousse:
Pentru briose:
Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .
Separam albusul de galbenus.
Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.
Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.
Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.
Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.
Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.
Pentru mousse:
Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.
Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.
Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.
Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.
1
Cantitatile sunt pentru 6 briose !
2
Puteti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte !