Aveam niste capsuni in frigider si nu stiam ce sa fac cu ele.Apoi mi-era pofta de clatite.Asa ca le-am combinat adaugand si un mousse care mi-a placut tare mult cand l-am folosit la briose .La fel de mult mi-a placut si de aceasta data :)
Pentru crepes:
Pentru mousse:
Mousse :
Mixam mascarpone pana ce devine o crema.
Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.
Crepes:
Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca lichida,zaharul si laptele.
Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.
Separat,spalam capsunile si le inlaturam coditele.Le taiem apoi in patru ( sau in doua,in functie de marimea lor ) .
Pe fiecare jumatate de clatita punem mousse si capsuni.Inchidem clatita si pudram cu zahar pudra .
1
Eu am mixat mai putin pentru a fi mai moale insa daca doriti sa folositi acest mousse pentru ornat un tort de exemplu,trebuie mixat pana ce se intareste.)
2
Dupa preferinta puteti folosi si un topping de ciocolata.