By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!
Mai intai incepem prin a face aluatul.
Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.
Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.
Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.
Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).
Impartim aluatul in doua parti.
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.
Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.
Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.
Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.