Prajitura cu mere ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3659 vizualizari

 

By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 10 linguri cu apa
  • 9 linguri cu ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ( de post ):

Mai intai incepem prin a face aluatul.

Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.

Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).

Impartim aluatul in doua parti.

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.

Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.

Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.

Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie