Ador sarmalele...cui nu ii plac.Ca sunt cu carne sau de post sunt la fel de delicioase.De aceasta data am preparat sarmalute de post cu ciuperci si daca nu tineti post,puneti si putina smantana deasupra ...asa cum am facut eu :D
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba.
Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le taiem in doua apoi le feliem.Piciorusele le tocam marunt.
Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ciupercile pana isi vor lasa apa.Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca impreuna.
Adaugam orezul,lasam 2-3 minute amestecand in continuu cu o lingura de lemn.
Punem apa si lasam orezul sa fiarba putin.Adaugam sucul de rosii ,knorr,sare si piper dupa gust.Dupa cateva minute, inchidem focul.
Intre timp oparim frunzele de vita de vie.
Luam o frunza de vita,punem din compozitie si rulam inchinzand la capete.
Procedam astfel pana ce terminam compozitia.
Punem frunze pe fundul unui vas si asezam sarmalele .
Acoperim cu alte frunze de vita de vie,adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic .