M-am inspirat dupa prajitura cu branza de la Miha.Eu am folosit foma de chec,de aceea am si schimbat denumirea si in plus am folosit branza ricotta inlocul branzei de vaci.Deci... o bunatate !!!
Mixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul.
Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitie alternind cu laptele.
Trebuie sa obtinem o compozitie ca o smantana mai groasa.
Tapetam o tava pentru chec cu hartie de copt si turnam compozitia.
Separat amestecam ricotta cu zaharul,oul si smantana.Turnam peste compozitia din tava si amestecam usor cele doua compozitii.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce checul s-a rumenit frumos.
Dupa preferinta se presara zahar pudra.