E prima oara cand il pregatesc si am fost foarte multumita de rezultat.Delicios...
Pulpele le spalam,le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.
Cand au fiert,le scurgem de apa si le inlaturam pielita.
Punem ulei intr-o tigaie si rumenim frumos pulpele pe ambele parti .
Scoatem pulpele intr-o farfurie ,acoperim,iar in uleiul in care acestea s-au prajit punem ceapa curatata,spalata si tocata marunt si morcovul curatat si taiat rondele.
Lasam sa se caleasca la foc potrivit.Adaugam inapoi in tigaie pulpele ,sucul de rosii,vinul si sare dupa gust.
Acoperim tigaia si lasam la foc mic pentru 20-25 minute.
Adaugam usturoiul curatat si feliat,piper si cimbru si lasam in contiuare la foc mic pentru inca 10-15 minute.
Spre final presaram patrunjelul spalat si tocat fin.
Se serveste cald cu mamaliguta.
1
La ostropel pulpele pot fi inlocuite cu un pui mai mic sau cu piept de pui.
2
Nu este obligatorie fierberea pulpelor inainte de a fi prajite,asa procedez eu.