publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de agrise
Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in...
Bors de loboda rosie cu smantana
Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul kapia se curata de cotor si seminte si se spala.Intr-o alta oala se pune uleiul la incins. Ceapa...
Ciorba de pui cu dovlecei
Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina de patrunjel tocate cubulete si ardeiul tocat cubulete.Se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte carnea si...
Supa crema de broccoli si spanac
Se pune oala cu 2 l apa si sare la foc sa fiarba. Se curata legumele: ceapa,morcovii si cartoful, se spala bine si se taie cuburi. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga legumele si sa lasa sa fiarba. Se spala brocoli si spanacul si cand legumele sunt fierte se pun in oala cu apa. Cand...
Ciorba de iepure cu legume
Se spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina ,gulia si se adauga in oala la fiert cand carnea este pe jumatate fiarta.Se lasa sa fiarba ,apoi se...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune...
Ciorba de varza noua cu spate de curcan
Se spala carnea de curcan si se pune la fiert intr-o oala cu apa .Se ia spuma ce se formeaza.Zarzavatul se curata,se spala.Cand carnea este aproape fiarta se pune ceapa tocata marunt,ardeiul gras taiat cubulete ,morcovii si radacina de patrunjel taiata cuburi si se lasa sa fiarba.Cand sunt...
Ciorba de oua de prepelita
Se portioneaza spatele de curcan,se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Intre timp curatam zarzavatul si il tocam marunt.Cand carnea este aproape fiarta adaugam ceapa,morcovii,patrunjelul radacina si ardeiul rosu taiat cubulete mici.Se lasa sa fiarba zarzavatul,apoi cand zarzavatul...
Ciorba de salata verde si macris
Se pune apa la fiert intr-o oala. Se spala salata verde si macrisul sub jet de apa .Se spala ceapa verde si mararul. Ceapa verde se toaca marunt. Cand fierbe apa se pune ceapa verd .Se da un clocot si se pune in oala salata verde rupta cu mana si macrisul si se lasa sa fiarba. Se potriveste...
Bors de legume cu maruntaie de gaina
Se spala bine maruntaiele si se pun la foc intr-o oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza.Curatam ceapa,morcovul si telina,ardeiul gras de cotor,dovlecelul de coaja si le spalam.Cand maruntaiele sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa tocata marunt,morcovul si telina tocate in cuburi mai...
Bors de vitel cu legume si taitei
Se spala rasolul si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma ce se formeaza.Se curata zarzavatul.Ceapa curatata se taie marunt si se pune in oala cand rasolul este fiert pe jumatate.Se toaca marunt morcovul,ardeiul gras ,patrunjelul radacina si telina si se pun in oala si se lasa sa fiarba...
Ciorba de ciuperci Champignon reteta rapida si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de ciuperci Champignon reteta rapida si gustoasa Se pune apa la fiert. Se curata legumele si se spala. Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata .Morcovul, telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie se pune ulei si se pun...
Bors de pulpe de curcan afumate
Intr-o oala se pun la fiert pulpele afumate de curcan.Se lasa sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase.Se ia spuma cu o paleta.Intre timp se curata legumele ,se spala.Se toaca marunt ceapa.morcovii,patrunjelul si telina se taie cubulete,si ardeii se taie cuburi.Cand carnea e fiarta se scoate...
Bors de peste
Se pune apa la fiert. Cand fierbe apa se pune ceapa tocata marunt. Zarzavatul se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de ulei apoi se pune in oala cu apa. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga cartofii taiati cubulete si orezul spalat in cateva ape. Cand sunt fierte se adauga capurile si coada...
Ciorba de dovlecei si fasole verde
Se pune apa la fiert intr-o oala de 6 l .Se curata legumele.Ceapa se toaca marunt,la fel si zarzavatul.Cand apa fierbe se pune ceapa,ardeiul taiat cubulete,morcovul,telina si patrunjelul tocate.Se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte se adauga dovlecelul si fasolea congelate si se lasa sa fiarba .Cand...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si sfecla rosie
Ciolanul si costita se spala si se taie si se pune la foc intr-o oala cu apa sa fiarba. Se ia spuma ce se formeaza.Intre timp se pregatesc zarzavaturile.Ceapa se curata si se toaca marunt,ardeiul gras se curata de cotor se spala si se toaca si el cubulete.Morcovii,radacina de patrunjel si...
Supa crema de dovleac
Se curata legumele si se taie cuburi, ceapa se toaca mai mare. Dovleacul se curata, se taie cuburi dar o bucata se lasa deoparte. Intr-o oala se pune uleiul, se adauga ceapa se lasa sa se caleasca apoi se adauga o cana de apa. Se adauga pe rand morcovii, patrunjelul, cartofii si dovleacul cuburi,...
Ciorba de primavara
Intr-o oala se pun 2 l de apa si se pun pe foc sa fiarba.Ceapa verde si patrunjelul,mararul si leusteanul se toaca marunt.Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa verde,se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga spanacul,salata verde.Intre timp usturoiul se toaca marunt si se caleste intr-un...
Bors de varza
Intr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta. Cand este costita pe jumatate fiarta se adauga ceapa, apoi morcovii, telina si ardeiul. Se lasa sa...
Supa crema de sfecla rosie
Se pune apa la foc si se lasa sa dea un clocot.Zarzavatul se curata,se spala si se taie bucati mai mari si se pune in oala la fiert,se adauga ardeiul,cartofii si sfecla cuburi si ceapa .Se lasa pana sunt fierte toate si apoi se da prin blender legumele si se pune in apa care au fiert .Se mai lasa...
Bors moldovenesc de gaina
Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa,apoi morcovii,patrunjelul si...
Ciorba de costita de porc
Intr-o oala de 8l se pune la fiert carnea.Se curata ceapa,morcovii,patrunjelul si telina si se toaca marunt.Ardeiul gras se toaca cubulete.Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga ceapa tocata,zarzavatul tocat si ardeiul tocat si el.Se lasa sa fiarba un pic apoi se adauga cartofii taiati...
Supa de cocos cu taitei de casa
Se spala carnea de cocos si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la foc mic. Se ia spuma formata. Zarzavatul se curata si se taie in bucati potrivite. Se adauga in oala cu carnea cand aceasta e pe jumatate fiarta. Cand a fiert carnea si zarzavatul se strecoara supa si se pune inapoi pe foc....
Bors de perisoare
Se pun 4 l de apa la fiert intr-o oala. Ceapa se toaca marunt si se pune in oala cand apa clocoteste. Zarzavaturile se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei sa se incinga si se adauga zarzavaturile tocate marunt. Se lasa sa se caleasca si apoi se pun in oala cu apa....
Ciorba radauteana (2)
Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert in apa. Se spumeaza . Cand e fiarta se scoate pe o farfurie si se taie bucatele. Morcovii, patrunjelul si telina se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se pune zarzavatul razalit si se amesteca. Peste...
Ciorba de os de porc cu legume
Osul se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma. Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul radacina se face la fel si ardeiul se taie cubulete marunt.Intr-o tigaie se pune ulei,se adauga morcovii dati pe...
Ciorba de fasole verde ca la mama acasa
Intr-o oala se pune apa la fiert. Se curata ceapa se taie marunt si cand fierbe apa se pune in oala.Zarzavatul se curata ,se toaca marunt si se pune in oala.Ardeiul se spala se toaca si se adauga la ciorba.Fasolea verde se curata de capete si de ate daca sunt,se spala se rupe in doua si...
Ciorba de rosii cu galuste de faina
Se pun apa cam 4 l la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile curatate de pielita si tocate ,apoi bulionul. Intre timp se bat ouale cu faina alba pana ajunge la...
Supa de rata cu taitei de casa
Se spala carnea se rata si se pune la fiert ,luand spuma ce se formeaza.Cand e pe jumatate fiarta se pune in oala ceapa intreaga si zarzavatul curatat si taiat in patru.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand e fiert si zarzavatul se strecoara supa si se pune pe foc din nou.Carnea se ia de pe oase si...
Ciorba de salata verde cu jintuiala
Intr-o oala se pun 2 l apa la fiert .Cand fierbe apa se pune salata verde spalata si rupta in bucati.Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei se pune o lingura de faina si se amesteca .Se adauga usturoiul tocat si se mai caleste un pic dupa care se pune boia si se trage de pe foc. Se...