Delicii de paste
Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate un strat de biscuiti cu unt de circa 1-1,5 cm si apoi se da la rece.
Intre timp, se pregatesc cremele de branza. Intr-un castron, se amesteca crema de branza cu verdeata, cu 1 lg smantana, 20 gr unt moale, verdeata tocata marunt. In al 2 lea castron, se amesteca jumatate din crema de branza cu smantana cu 1 lg smantana si 20 gr unt si salam picant, taiat cubulete mici, iar in al 3 lea, cealata jumatate din crema de branza,1 lg smantana si 10 gr unt si 2 lg cascaval. Se amesteca pana la omogenizare.
Se pun la inmuiat foile de gelatina, in apa rece. Se incalzesc 2 lg lapte si se dizolva foile de gelatina inmuiate, apoi se pune in fiecare, crema de branza, se amesteca bine pana la omogenizare. Se scot paharelele din frigider si se pune peste blatul de biscuiti crema de branza, fiecare paharel sa aiba un fel de crema de branza. Se decoreaza dupa plac si se da la rece, sa se intareasca. Cand le punem pe platou, se scot din paharele, cu ajutorul unei foarfeci sau impingand fundul paharelului in sus.