o ciorbita de sezon
Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in ulei, dar eu sunt la regim asa ca nu am calit. Cand aripioarele sunt aproape fierte se pune ceapa tocata si radacinoasele date pe razatoare sau calite daca le caliti. Se lasa sa fiarba, iar cand sunt fierte toate se pun agresele si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se potriveste de sare si piper. Se pregateste dreseala : se amesteca galbenusurile cu smanatana, se pune din supa fierbinte peste dreseala ca sa se ajunga la temperatura ciorbei ,apoi se toarna in ciorba ,in fir subtire, amestecand continuu. Albusurile le punem in ciorba si se lasa sa fiarba pana la coagularea lor inainte de a pune dreseala.Se pune dupa preferinta patrunjel verde tocat.