Osul se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma.
Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul radacina se face la fel si ardeiul se taie cubulete marunt.Intr-o tigaie se pune ulei,se adauga morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul ras si ardeiul taiat cubulete mici.
Cand osul e fiert se scoate din oala se curata de carnita daca are,si se adauga in oala ceapa tocata,apoi zarzavatul calit.Se lasa sa fiarba.Se adauga mazarea proaspata si cartofii taiati cubulete.Apoi cand cartofii sunt aproape fierti se adauga fasolea verde si se mai lasa sa fiarba.Cand sunt fierte toate se adauga rosia taiata in cuburi si se lasa sa mai dea un clocot,se mai pune bulion dupa gust,vegeta si piper,si se adauga la sfarsit verdeata tocata marunt.
Se mai da un clocot si se stinge focul.